Combineer met Aanvullende Algemene Vorming bij PCVO Limburg

U bent hier

Combineer met Aanvullende Algemene Vorming bij PCVO Limburg

Aanvullende Algemene Vorming start formule duur niveau
dag avond thuis M B
Aanvullende Algemene Vorming wanneer je wil X vanaf 1 semester X
Aanvullende Algemene Vorming sep, nov, feb of apr + vanaf 1 semester X X
Aanvullende Algemene Vorming sep, nov, feb of apr + vanaf 1 schooljaar X X

 

Het pakket Aanvullende Algemene Vorming bestaat uit de volgende vakken. Elk vak bestaat uit een of meerdere modules.

Engels – 4 modules of Frans – 4 modules
1 2 3 4
 
1 2 3 4
Wiskunde – 3 modules
Basis 1 2
ICT – 3 modules
1 2 3
Wetenschappen – 1 module
Wetenschappen
MaCuSa – 4 modules
MaCuSa Maatschappij Cultuur Organisatie en Samenwerking
Nederlands – 3 modules
Basis 1 2

Kies de formule die bij jouw thuis- of werksituatie past 

Bepaal zelf de tijdsduur en het tempo van je Aanvullende Algemene Vorming

Alle modules van Aanvullende Algemene Vorming worden zowel overdag als ’s avonds op school gepland. Ook kan je het volledige lesprogramma thuis volgen. Dit gebeurt dan via e-learning in begeleide zelfstudie. Doorloop je alle modules met succes, dan behaal je het certificaat van Aanvullende Algemene Vorming.

Je kan meerdere modules gelijktijdig volgen, en dat ook nog eens in verschillende formules. Zo bepaal je zelf de tijdsduur en het tempo van je lesprogramma voor Aanvullende Algemene Vorming.

dagtraject avondtraject thuistraject
Afhankelijk van je traject, volg je een of meerdere voor- en/of namiddagen per week op school les. Afhankelijk van je traject, volg je een of meerdere avonden per week op school les. Volg je een traject via e-learning, dan werk je thuis online en op je eigen tempo. Afhankelijk van de module heb je acht of zestien weken de tijd om de module af te werken. Tijdens de schoolvakanties lopen de thuisen gewoon door.
op school in Maasmechelen op school in Maasmechelen thuis
+ De modules die je op school volgt worden via blended learning aangeboden. Je volgt de lessen dus niet alleen op school, maar ook deels thuis via e-learning.
vanaf 1 semester vanaf 1 schooljaar vanaf 1 semester
van maandag tot zaterdag van 9:00 tot 12:10 en van maandag tot woensdag van 13:00 tot 16:10 van maandag tot vrijdag van 18:30 tot 21:40 op eigen ritme
Je kan een dagtraject ook met een avondtraject combineren. Je studiecoach bekijkt samen met jou de mogelijkheden.
Wil je nog meer flexibiliteit? Combineer dan een dag-, avond- en thuistraject. Samen met je studiecoach stel je een programma op maat samen.

 

Start op elk moment

Je kan vier keer per schooljaar in een dag- of avondtraject instappen. Starten kan in september, november, februari of april. 

Kies je voor een thuistraject, dan kan je op elk moment starten.

Wacht je misschien een volgend startmoment van de Beroepsgerichte Opleiding van je dromen af? Grijp je kans op een mooie voorsprong en schiet vandaag nog uit de startblokken met een aantal modules in een thuistraject Aanvullende Algemene Vorming.

Je studiecoach bekijkt graag samen met jou wat wat je ideale startmoment is.

Bepaal zelf het niveau van je traject
Kies voor minimum (M) of verbreding (B)

Voor elke module heb je de keuze tussen een minimumniveau (M) of verbredingsniveau (B). Op basis van jouw situatie, interesses en toekomstplannen stel je samen met je studiecoach een traject op maat samen.

  • Wil je zo snel mogelijk aan de slag en je volledig op je Beroepsgerichte Opleiding kunnen concentreren? Dan kan je ervoor kiezen om voor elk vak de minimummodules (M) te volgen.

  • Heb je een bijzondere interesse voor een specifiek vak of zie je een persoonlijke meerwaarde in extra studiebaggage? Kies dan voor die modules dan voor een verbredingstraject (B).

  • Wil je na het behalen van je diploma naar een HBO5-opleiding, de hogeschool of de universiteit doorstromen? Dan kan je ervoor kiezen om voor elk vak verbredingsmodules (B) te volgen.

Je kan binnen hetzelfde vakgebied ook probleemloos B-modules en M-modules combineren. Zodra je alle modules met succes afwerkt, levert je dit het certificaat Aanvullende Algemene Vorming op, of je nu voor een minimum- of voor een verbredingstraject koos.

Verkort je traject met vrijstellingen

Aan de hand van je laatste schoolrapport en -attest, kijkt je studiecoach samen met jou of je voor sommige vakken, niveaus of modules kan vrijgesteld worden.

Je studiecoach bekijkt je voorgeschiedenis en bepaalt of je eventueel ook proeven kan afleggen om aanvullende vrijstellingen te verkrijgen. Voor een aantal modules is een vrijstelling niet mogelijk.