Aan de Slag in de Cloud

U bent hier

Aan de Slag in de Cloud

Deze cursus bouwt verder op basiskennis die je opgedaan hebt in 'Windows 10 – Starter'. We brengen je op de hoogte van de mogelijkheden die het internet vandaag de dag biedt.

Documenten en afbeeldingen bewaar je op je computer, mobiel apparaat, usb-stick of externe harde schijf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je documenten en afbeeldingen online op te slaan in de cloud mits de clouddiensten van Google, Microsoft en Apple. Deze clouddiensten bieden interessante mogelijkheden om op een effiënte manier gebruik te maken van internet. Ongeacht het apparaat dat je gebruikt (computer, tablet of smartphone), kan je dankzij de cloud altijd en overal aan je gegevens en aan al je documenten werken wanneer je met internet verbonden bent.

Je leert je eigen accounts en voorkeuren in te stellen. We werken met verschillende browsers (startpagina, favorieten, geschiedenis,…). We leren werken met YouTube, Facebook, Wikipedia,…

We leren je de meest populaire Google-producten, Google-diensten en Google Apps gebruiken. We zoeken op Google met geavanceerde zoekopdrachten en browsen, mailen en delen met en via Google. We maken notities en we vertalen stukjes tekst en volledige webpagina's. We gaan sociaal met Google+. We beheren onze foto's in de Google Foto's dienst. Onze afspraken houden we bij in de Google Agenda. Documenten maken, delen en bewerken, doen we met Google Drive en met de Google Documenten app. We zoeken kaarten en routes met Google Maps.

We gaan ook aan de slag met OneDrive. We leren hoe we gebruikersaccounts kunnen aanmaken, hoe we documenten kunnen opslaan, delen en synchroniseren, en hoe we een back-up kunnen maken.

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Deze cursus bouwt verder op basiskennis die je opgedaan hebt in 'Windows 10 – Starter'.

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten