Android – Basis

U bent hier

Android – Basis

Wil jij je Android toestel de baas zijn? Dan is dit jouw cursus! We starten vanaf 0, zetten je toestel op punt en leren de basis en andere interessante apps kennen.

In de cursus 'Android – Basis' ga je aan de slag met je eigen Android tablet of telefoon. De school voorziet enkele toestellen maar ideaal is er op korte termijn zelf eentje aan te kopen.

Wat leer je?

We bekijken het ontstaan en de ontwikkeling van Android en de relatie met Google en andere fabrikanten. Dan configureren we jouw toestel. Hierna maken we een Google account en voegen die toe. We maken kennis met de Play Store, het winkeltje van Google. We surfen, mailen en beheren onze contactpersonen. We maken foto’s en video’s die we in de Galerij terugvinden en daar kunnen beheren. 

Radio en muziek luisteren, video's bekijken via YouTube en andere kanalen – ook dat komt aan bod! Ebooks lezen en bewaren? Dat kan in je digitale boekenkast! Je documenten leer je beheren en bewerken.

Bovendien leer je ook wat wifi nu precies inhoudt en wanneer je best overstapt op mobiele gegevens (of net niet!). Je leert wat Bluetooth is en op die manier ook bestanden te delen.

We gaan ook aan de slag met Facebook en WhatsApp. Tenslotte leer je je toestel beveiligen, zodat je privacy gewaarborgd is.

Na deze cursus kan je de cursus Android Cloud volgen, waar de online diensten aan bod komen. Hierna worden er nog meer nieuwigheden belicht in de cursus Android Up-to-date.

 

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Internet en Windows

  • je eigen Android toestel
  • voor cursisten die geen toestel bezitten, voorziet de school apparaten tijdens de les

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten