Arduino 1

U bent hier

Starter

Arduino 1

Arduino is een open-source microcontroller ontwikkelbord. Microcontrollers, een soort van beperkte minicomputer, zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Gaande van relatief eenvoudige huishoudtoestellen als wasmachines en microgolfovens tot en met gsm- en gpstoestellen. Alle hebben ze een microprocessor met daarop een of meerdere programma's draaien. In tegenstelling tot een pc moeten deze systemen ook nog eens goedkoop en compact zijn, waardoor ook de programma's speciale vereisten hebben. Omdat alles 'open-source' is en er gemakkelijk mee te werken valt, vindt men bovendien zeer veel extra informatie op internet. Door zijn eigenschappen is het bordje interessant voor zowel de hobbyist als de industrieel ontwikkelaar.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor de cursus is geen specifieke voorkennis vereist, alleen een gezonde portie interesse en de zin om te willen leren. Wie geen voorkennis heeft in programmeren wordt wel aangeraden om thuis de oefeningen nog eens door te nemen. Ook mensen die al ervaring hebben met elektronica maar niet met programmeren, gaan zeker nog heel wat kunnen leren, net zoals degenen die al wel ervaring hebben met programmeren, maar nog niet op het niveau van microprocessoren.

We starten met een eenvoudig programmaatje te maken zodat een led-lampje gaat knipperen. We gaan uiteraard veel verder dan dat, via allerlei boeiende experimenten en projecten. In tegenstelling tot de cursussen op het internet, gaan we deze keer ook iets dieper in op de elektronische componenten zelf, bekijken we de microcontroller en leren we op een boeiende wijze de programmeertaal C. Iedere les is verdeeld in een kort theoretisch gedeelte, met daarna een praktische oefening. Door zelfstandig te werken kan iedereen op zijn eigen tempo volgen. Op het einde van de cursus toetsten we onze kennis aan de hand van enkele miniprojecten.

Na afloop van deze cursus kan je zelfstandig aan de slag met een Arduinobordje.

Gewapend met de basiskennis van elektronica, microprocessoren en C kan je:

  • vlot werken met de Arduino ontwikkelingsomgeving,
  • je eigen programma of Sketch maken plus fouten opsporen, 
  • basis elektronische schakelingen opbouwen en uitrekenen

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

De officiële Arduino starterskit of een equivalent.

 

Basisvaardigheden computergebruik.

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten