IT Academy – CCNA Cisco 1

U bent hier

Cisco Certified Network Associate – Introduction to Networks

IT Academy – CCNA Cisco 1

Cisco, de grootste leverancier van netwerkmateriaal, heeft een programma uitgewerkt dat de cursisten de basis leert van netwerken, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden onder de naam CCNA, een webgestuurd curriculum.

CCNA Met het CCNA (Cisco Certified Network Associate) volg je een programma dat uitgewerkt is om jou de basis van netwerken te leren, het gebruik van routers, switches en WAN-verbindingen. Dit programma wordt wereldwijd aangeboden als een webgestuurd curriculum.

De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het curriculum een examen af te leggen bij een onafhankelijk testcentrum en op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen. De voertaal van de cursus is het Engels. Een voldoende passieve kennis is dan ook een vereiste. Zowel de labo's als de lessen worden weliswaar in het Nederlands gegeven en in een eigen vorm gegoten. De theoretische examens worden in meerkeuzevraagvorm afgelegd.

Het CCNA is een programma dat belangrijke extra troeven op de arbeidsmarkt biedt. De leerinhouden worden immers bepaald door de marktleider op het gebied van netwerken. De opleiding is ook zodanig opgevat dat, alhoewel Cisco zijn naam ermee verbindt, de aangeleerde kennis toegepast kan worden bij de integratie van andere merken netwerkmateriaal.

Het curriculum bestaat uit 4 semesters met eigen accenten en wordt aangeboden in een pakket van 180 lestijden, verspreid over 3 modules. Je kan de lessen zowel in de klas als op zelfstandige basis, van thuis uit volgen.

 

 

Module 1 – Introduction to Networks

In deze module komen de basisbegrippen van netwerken aan bod: het TCP/IP- en het OSI-model waarbij elke laag van de netwerkmodellen in theorie en praktisch worden uitgediept. IPv4 en IPv6 komen uitgebreid aan bod.

  • Basisverbindingen leggen met een netwerk
  • De belangrijkste frameworks en protocols: OSI- en TCP/IP-model
  • Configuratie van een netwerkbesturingssysteem
  • LAN-technologie: Ethernet
  • IP-adressering: zowel IPv4 als IPv6 komen uitgebreid aan bod.

 

In contactonderwijs?

De cursus wordt aangeboden via een combinatie van contact- en afstandslessen. De verhouding is minimum 25% afstand, 75% contact. De eerste les is een contactles. Bij die gelegenheid maken we concrete afspraken over de verdeling contact/afstand.

 

Of liever op afstand?

Met de cursus in vSchool-formaat kan je aan jouw eigen tempo de cursus volgen. De praktijkoefeningen worden via simulatiesoftware gemaakt, de tussentijdse theoretische (zelf)evaluatie gebeurt rechtstreeks op de site van Cisco via meerkeuzevragen.

Er zijn twee contactmomenten:

  1. In het begin van de lessenreeks: bij deze gelegenheid geeft de leerkracht de nodige uitleg over de werkwijze, de gebruikte hulpmiddelen en worden afspraken gemaakt over contact- en verbetermomenten online, in de loop van het semester.
  2. Op het einde van de lessenreeks: de finale test heeft plaats in CVO De Verdieping, onder het toezicht van een leerkracht. Er volgt een nabespreking.

De mogelijkheid bestaat om na het volgen van het curriculum een examen af te leggen bij een onafhankelijk testcentrum en op deze manier een officieel CCNA certificaat te behalen.

Het lesmateriaal wordt door de leerkracht in het Nederlands aangeboden. Voor de verdere uitdieping hiervan kun je te rade gaan op de speciaal daartoe voorziene website van Cisco, waar de voertaal Engels is. Een voldoende passieve kennis is dan ook een vereiste. Het theoretische eindexamen wordt in het Engels afgelegd.

 

Interessegebied:

Ook beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Er is geen basiskennis vereist om met de eerste module te starten. Aanleg en belangstelling voor technologie is een pluspunt.
Je moet slagen voor een aantal examens om naar een volgende module te kunnen: een multiple choice-examen en een praktisch examen.

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten