The Theatre - Geluidstechnieken – Basis

U bent hier

Set the stage

Geluidstechnieken – Basis

Ben je geboeid door geluid? Wil je een vakkundige live-geluidstechnicus worden? Heb je nog geen degelijke opleiding gevonden? Vind je kortlopende cursussen te beperkt en vallen hogeschoolopleidingen buiten je tijdsbestek? Misschien word jij dan wel één van de nieuwe cursisten van de opleiding Geluidstechnieken in CVO De Verdieping.

We starten met een basisopleiding waarin we alle aspecten van geluid uit de doeken doen. Gaande van de theoretische achtergrond over wat geluid nu juist is, over praktische toepassingen naar uitvoering van geluidstechnische projecten. Gedurende de hele module is er veel aandacht voor de praktische zijde en zullen we vaak vertrekken vanuit praktijkoefeningen om zo een beter inzicht te verwerven in de mysteries van geluidstechnieken. Veel hands-on oefeningen, bezoeken aan verschillende locaties en vooral zelf  ‘prutsen’ aan de knopjes. Er zijn vele materialen en apparaten ter beschikking in de school en gedurende het traject gaan we regelmatig beroep kunnen doen op leveranciers die ons voorzien van grotere apparatuur zoals line arrays, digitale mengtafels en belichtingsapparaten.

De opleiding wordt gegeven door Roel Reynders, een professionele geluidstechnicus met jaren ervaring in zowel studio- als livetechnieken. Op basis van een zeer uitgebreide cursus (±700 pag.!) maakt hij je wegwijs in de wondere wereld van geluid. Naast de basiselementen komt in deze module ook audiobewerking aan bod: van digitaal capteren en bewerken naar afmixen van verschillende soorten opnames en zelfs al eigen audioproducten maken.

In de verdere modules bieden we veel aandacht aan de podiumtechnieken zoals rigging, installatie-, beeld- en lichttechnieken, plus een zeer uitgebreid aanbod digitale technieken. Die lopen als losse draden doorheen alle modules, omdat ze nu eenmaal niet meer weg te denken zijn in onze wereld. Als laatste gaan we een hele cluster tijd besteden aan systeemtechnieken. Zowel meten, analyse, (SMAART) projectopbouw via digitale toepassingen (MAPP online Pro, MAPP XT) als ‘trial and error’-methodes om zelf te leren waarom en hoe we geluidsinstallaties op een zo verstandig en doordacht mogelijke manier opbouwen.

SaveSave

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Verplichte aankoop: veiligheidsschoenen voor op de werf

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten