Kruidenbereidingen 3

U bent hier

Grondstoffenleer en zelf recepten maken

Vanaf september 2017 zal deze vervolgmodule voor het eerst doorgaan en het lessenpakket is op dit moment nog niet helemaal uitgewerkt. Ik kan jullie wel al vertellen dat we meer aandacht gaan besteden aan de grondstoffen waar we reeds mee werkten en die we nog verder moeten leren kennen. We nemen bijvoorbeeld alle oliën onder de loep en vergelijken alle wassen en boters. Ook komt er zeker een les waarin we de meerderheid van emulgatoren langs mekaar zetten om te kijken en voelen wat ze nu juist in onze crèmes en zalven kunnen betekenen en doen.

Het zelf bedenken en opstellen van remedies en recepten staat meer centraal. We bespreken een bepaalde kwaal, bekijken aan de hand van documentatie welke kruiden kunnen helpen en stellen dan allemaal samen, of in groepjes, onze ideale remedie samen. We kijken natuurlijk hoe we die best kunnen toedienen (zalf, thee, tinctuur, siroop,…) en stellen ons eigen recept samen aan de hand van reeds gekende recepten in de cursus. De daarop volgende les zorg ik dat alles aanwezig is om dit recept ook daadwerkelijk te maken.

Er zullen enkele lessen gespendeerd worden aan het beter leren kennen van kruiden in de natuur en de basis van het zelf herkennen/determineren van verschillende planten en kruiden. Ook wil ik jullie graag laten proeven van de basis van het stof verven met kruiden en jullie eventueel nog wat extra technieken aanleren over nieuwe onderwerpen.

Natuurlijk zullen we thee blijven drinken en creatief omgaan met kruiden in de keuken.

Joke

 

 

 

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

 


Schrijf je nu in!

Start: 
Start NIET in jan/feb 2018

Prijzen en lesmomenten