Lightroom – Beginners

U bent hier

De digitale donkere kamer

Lightroom – Beginners

Adobe Lightroom is niet enkel een fotobewerkingsprogramma, maar een krachtig workflowprogramma. In Lightroom kan je foto’s importeren, organiseren, terugvinden, bewerken, presenteren op papier, in boekvorm of op het internet. Je kan een oude foto terug opzoeken via trefwoorden, snel een foto per mail versturen,... Lightroom helpt een fotograaf kortom bij elke stap die gezet wordt om foto’s bij het publiek te krijgen.

Wat is het verschil met Adobe Photoshop? Lightroom laat een veel vrijere manier van werken toe. Alles zit onder één dak en je werkt steeds non-destructief. Voor bepaalde handelingen, zoals uitgebreide retouches, is Photoshop zeker nog nodig. Lightroom brengt je dichter bij het creatieve aspect van het fotografische proces. De combinatie van Lightroom en Photoshop is de volgende stap. Dit geeft je al de mogelijkheden om je beelden uitgebreid te bewerken en verwerken, zonder het overzicht op je werk te verliezen.

Je kan je 3 modules lang verdiepen in Adobe Lightroom, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om enkel de basismodule te volgen. Toch heeft de tweede ook grote troeven. We overlopen even de inhoud.

Lightroom  – Beginners

In het eerste deel van de cursus worden de belangrijkste functies van het programma aangeleerd. Je leert de interface kennen en werken met de verschillende modules. Na deze module kan je je foto's vlot organiseren en ontwikkelen.

De module Lightroom – Beginners en Lightroom – Gevorderden kan je samen in vSchool volgen, in één module in afstandsonderwijs.

Lightroom – Gevorderden en Lightroom – Experts

In het tweede en derde deel van Lightroom gaan we ook zelf foto’s maken. We zullen dan afwisselend een les fotograferen om dan de les erna de resultaten samen te bewerken in de les. Zo gebruiken we stap voor stap wat we in het eerste deel geleerd hebben en voegen we er soms ook nieuwe technieken aan toe. Op deze manier zal je in het 2de en 3de deel meer routine krijgen in het gebruik van Lightroom.

 

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Interessegebied:

Ook beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Uitstekende kennis van bestandsbeheer is noodzakelijk. Je kan vlot met verkenner werken en maakt zonder problemen mappen aan. Je kan je bestanden probleemloos kopiëren, verplaatsen, hernoemen,... Specifieke voorkennis van Lightroom is niet nodig, we beginnen vanaf nul.

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten