Navigatie voor Garmin 2

U bent hier

Dit jaar voorzien we op vraag van cursisten een 2e deel voor navigatie. We pogen met deze cursus de verschillende thema’s die in deel 1 aan bod kwamen samen te brengen tot een geheel. Elke oefening zal het gehele proces omvatten. Zo gaan we in op de vraag van cursisten naar bijkomende info en oefenmomenten.

Het eerste deel omvatte voldoende informatie om te starten met je outdoorgps. Het tweede deel is een praktisch gericht deel met open opdrachten.  Praktisch staat voor het in groep voorbereiden van een  tocht (wandeling, fietstocht, geocache, citytrip,…) en deze dan in de daaropvolgende lessen (op locatie) ook doen. Het deel biedt ruimte voor vragen en inbreng van cursisten. We werken rond thema’s (routes en activiteiten) die door de cursist worden aangebracht.

Concreet zal de theorie bestaan uit een korte herhaling en enkele cursus updates. Dit beperken we tot 3 à 6 lessen. Overigens zoeken we naar data online en deze gebruiken om via Basecamp een route te verwerken. We zullen tijd voorzien om deze uit te werken zodat deze ook printvriendelijk kan worden getoond aan anderen. Zoals in deel 1 zullen kleine opdrachten ons hierin ondersteunen.

We maken een grote opdracht rond het CVO. Deze opdracht vormt de leidraad van deel 2. Zo zullen we met ons toestel locaties opslaan, routes maken en sporen opnemen om de omgeving te verkennen. De verkregen gegevens zullen we in Basecamp plaatsen om ze vervolgens aan te vullen met informatie van het web. We werken naar een mooi eindresultaat. Je kan o.a. denken aan een uitgewerkte routebeschrijving en GPX-bestand met alle nodige inhoud voor een succesvolle route. Uiteindelijk zullen we de informatie verifiëren. We gaan op de baan met ons toestel en kijken of we de informatie goed hebben verwerkt. Dit zal de eerste 8 lessen in beslag nemen. Door te werken met één grote opdracht wordt duidelijk hoe je al de informatie creatief kan gebruiken om een grote tocht op te zetten. Vervolgens voorzien we tijd voor het uitwerken van een route naar keuze. Als ondersteuning is hiervoor een ‘draaiboek’ voorzien.

Er is ook ruimte voorzien voor andere thema’s. Zo kunnen we als navigeerders het niet nalaten om samen een geocache te gaan doen en zo ons toestel beter te leren kennen. De laatste lessen geven ons de mogelijkheid een cache te plaatsen.

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Huidig aanbod en prijzen vind je hier:

Lesroosters & online inschrijven