Pro 2

U bent hier

Creatief omgaan met de basiskennis

Pro 2

In de tweede module pas je de basiskennis op een creatieve manier toe. Ook zet je de eerste stappen in de fotostudio, waar je start met continu licht en verder gaat naar flitslicht. Bovendien leer je flitsen met de ingebouwde flits van je camera. We overlopen even welke thema’s aan bod komen.

Flitsfotografie
Je leert de basis van flitsfotografie kennen zodat je ook in moeilijke lichtomstandigheden een geslaagd beeld kan maken.
Landschap
Welk diafragma kies je bij het fotograferen van een landschap? Hoe zorg je ervoor dat de kleuren eruit springen? Of hoe ga je te werk voor een geslaagde zwart-wit omzetting?

Nachtopname
Het blauwe uurtje is het perfecte tijdstip om aan nachtfotografie te doen. Welke camerainstellingen zijn belangrijk om een prachtig resultaat te krijgen?

Schilderen met licht
Een donkere ruimte is je canvas en lichtjes zijn je penseel om een bevreemdend portret te creeëren.

Kennismaking met de fotostudio
Je leert het studiomateriaal kennen en start met enkele eenvoudige lichtopstellingen, zoals een portret met één lichtbron. We werken ook met strijklicht om de structuur van een zelfgekozen onderwerp te benadrukken.

Portret
Met raamlicht kan je zeer krachtige portretten maken. Je leert onder andere wat rembrandt-licht is en hoe je zorgt voor een beklijvend beeld.

Fotoanalyse
Ook in deze module duik je de geschiedenis van de fotografie in. Het picturalisme en straight photography zijn de twee thema’s die aan bod komen.

Adobe Lightroom
We bewerken de resultaten van de verschillende opdrachten in Adobe lightroom, waardoor je het programma nog beter leert kennen.

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

Extra informatie

Best heb je de eerste module van de pro-reeks gedaan.. Indien je al denkt veel of voldoende kennis te hebben door zelfstudie dan kan je ook instromen middels een ingangsproef. Deze ingangsproef moet ingeleverd zijn voor de aanvang van de lessen.

 

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten