Tuinaanleg 1

U bent hier

Tuinaanleg 1

Een tuin is veel meer dan een verzameling planten op de ruimte die overblijft van een bouwgrond. Een tuin is een bijzondere kamer van het huis waarin je je leven doorbrengt. Al eeuwenlang is de tuin de inspiratiebron van de grootste kunstenaars en schrijvers. Het idee tuin is geladen met symboliek. Het is een microcosmos die wij kunnen maken en beheersen, waarin we allemaal een god in het diepst van onze gedachten kunnen zijn.

In de opleiding tuinaanleg leert u de praktische vaardigheden om een tuin te ‘maken’. De doelstelling van deze cursus is het omzetten van een tuinidee naar een effectieve tuin, met paden, beplanting, omheining en een waterpartij. Verdeeld over 3 schooljaren leert u de verschillende materialen en hun gebruik kennen, beplantingsplannen uitzetten, paden en terrassen aanleggen, een gazon aanleggen,…

Het eerste schooljaar gaan we met de grijze en groene gedeeltes van de tuin aan de slag. Een plantje in de grond steken kan iedereen, maar ervoor zorgen dat deze plant uitgroeit tot een boom, struik of haag, daar komt wel wat meer bij kijken. De juiste voorbereiding, de juiste plantwijze, plantafstand, bemesting en nazorg zorgen ervoor dat de planten blijven groeien tot een fascinerend visueel spektakel. Een strakke haag vergt de juiste haaggeleiding. Bomen hebben steun nodig om recht te groeien. U leert een gazon aanleggen met matten, en op de traditionele zaaiwijze. We leren diverse soorten betonverhardingen gebruiken en plaatsen.

De cursus omvat 160 lesuren. 

 

 

Interessegebied:

Niet beschikbaar als vSchool cursus

 


Schrijf je nu in!

Prijzen en lesmomenten