Cursussen en opleidingen - Vreemde Talen

U bent hier

Leer een Vreemde taal!

  • Wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

  • Wil je op vakantie in het buitenland een aardig mondje met de ‘locals’ kunnen praten? Of wil je anderstalige muziek of tv-programma’s leren begrijpen?

  • Volg wekelijks les in de klas en oefen thuis verder via de digitale leeromgeving.

  • Scherp je spreek-, lees-, schrijf- en luistervaardigheden aan.

 

Herinner je je nog de lessen Frans of Engels uit je middelbare-school-tijd? Eindeloze lijsten met woordjes en grammaticaregels uit het hoofd leren? Die tijs is voorbij!

In CVO De Verdieping volg je communicatief taalonderwijs! Wat je leert, kan je onmiddellijk in de dagelijkse praktijk toepassen – een glaasje wijn bestellen in Marseille of een bordje tapas in Valencia, een Engels liedje verstaan of naar de opera in Verona, een zakenrelatie bellen of mailen in een andere taal...jij draait je hand er niet meer voor om!

In de klas (3 uur per week) wordt de nadruk gelegd op de mondelinge communicatie – spreken, luisteren en lezen gebeuren vanaf de eerste les in de vreemde taal. Jij als cursist staat hierbij centraal!

Er wordt gebruik gemaakt van actueel en afwisselend audiovisueel materiaal. Maar de les stopt niet als je de klas verlaat. Op ons leerplatform worden oefeningen op de verschillende vaardigheden aangeboden (1 uur per week). Jij kan ze op je eigen tempo maken op je pc, tablet of smartphone. De leerkracht ondersteunt je persoonlijk, zowel in de klas als online.

Als je al beschikt over enige voorkennis van de taal van jouw keuze, hoef je natuurlijk niet in het eerste jaar te beginnen! Voor elke taal zijn er zes niveaus. Daarna kan je ook nog naar de conversatieklas. Weet je niet in welk niveau je kan starten? Voor aanvang van de lessen kan je een niveautest afleggen. Die bestaat uit een kort gesprek met je leerkracht en een test over jouw lees-luister- en schrijfvaardigheid. De test kan je afleggen op een door jou gekozen moment. Hiervoor maak je best een afspraak door een van onderstaande leerkrachten te contacteren:

Engels: Olga Vanherle
Frans: Isabelle Monballieu
Italiaans: Lieve Jansen
Spaans: Tim Kielemoes

À bientôt! A presto! See you soon! ¡Hasta pronto!