Bouwkundig CAD tekenaar

U bent hier

Je maakt tekeningen voor bouwprojecten zoals uitvoeringstekeningen voor de werf, met alle onderdelen en maten. Je houdt rekening met de technische mogelijkheden en de materiaalkeuze. Je past de reglementeringen voor de bouwsector en ruimtelijke ordening toe. Soms is je werk heel specifiek en teken je bijvoorbeeld enkel verwarming of enkel elektriciteit. Soms leid je een ploeg en coördineer en controleer je het ploegwerk. Eventueel sta je in voor de opvolging van de bouwplaats. Je werkt op een studiebureau, bij een architect of bij een bouwbedrijf (eventueel op de bouwplaats). Je doet zittend of staand werk. Het tekenwerk wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend met de computer gedaan. Je werkt samen met een ploeg tekenaars, ingenieurs en architecten. Je gaat soms op verplaatsing naar de site om de situatie ter plaatse beter te kunnen inschatten. Je werkritme hangt af van de deadlines en de werklast. Je hebt ruimtelijk inzicht en zin voor esthetiek. Je hebt doorgaans normale kantooruren.

Een diploma derde graad secundair technisch onderwijs bouwtechnieken of een diploma professioneel bachelor in de bouw is vereist.

Inhoud

  • uitvoeringstekenen en bouwconstructies
  • CAD-tekenen 2D en 3D
  • tekenen Elektro-fluïda installaties
  • bestekken en bouwadministratie
  • computerbeheer
  • bouwfysica
  • sterkteleer
  • topografie
  • toegepaste wiskunde
  • VCA voor leidinggevenden

 

Duur

Voltijds: 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding biedt VDAB je als werkloze wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten,...).

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

In plaats van een aantal cursussen aan mekaar te moeten rijgen, kreeg ik een volledig pakket voorgeschoteld. Eenzelfde hoeveelheid leerstof op eigen houtje via afstandsonderwijs verwerken? Bijscholen via avondonderwijs? Het zou me dubbel zoveel tijd gekost hebben. 
Ann Winderickx
Webdesigner
 
De kracht van de opleiding bij CVO De Verdieping zat er grotendeels in dat het goed aansluit bij wat de arbeidsmarkt vraagt. De opleiding speelt heel kort op de bal. Veel korter dan een opleiding van 3 jaar. Want in 3 jaar verandert er veel en is je kennis van het begin van de opleiding al verouderd als je afstudeert. Bewijs ervan: Ik heb niet lang moeten zoeken naar werk.
Inge Mesuere
Webdesigner
 
Ik heb gekozen voor de richting webdesigner/webdeveloper omdat het een korte maar intense opleiding is die gevolgd wordt door een stage. Door de stage kan je je bewijzen en ervaring op doen. Dankzij de goede begeleiding en gedreven leerkrachten ben ik nu actief als webdesigner.
Kevin Vermeyen
Webdesigner