Bouwkundig CAD tekenaar

U bent hier

Je maakt tekeningen voor bouwprojecten zoals uitvoeringstekeningen voor de werf, met alle onderdelen en maten. Je houdt rekening met de technische mogelijkheden en de materiaalkeuze. Je past de reglementeringen voor de bouwsector en ruimtelijke ordening toe. Soms is je werk heel specifiek en teken je bijvoorbeeld enkel verwarming of enkel elektriciteit. Soms leid je een ploeg en coördineer en controleer je het ploegwerk. Eventueel sta je in voor de opvolging van de bouwplaats. Je werkt op een studiebureau, bij een architect of bij een bouwbedrijf (eventueel op de bouwplaats). Je doet zittend of staand werk. Het tekenwerk wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend met de computer gedaan. Je werkt samen met een ploeg tekenaars, ingenieurs en architecten. Je gaat soms op verplaatsing naar de site om de situatie ter plaatse beter te kunnen inschatten. Je werkritme hangt af van de deadlines en de werklast. Je hebt ruimtelijk inzicht en zin voor esthetiek. Je hebt doorgaans normale kantooruren.

Een diploma derde graad secundair technisch onderwijs bouwtechnieken of een diploma professioneel bachelor in de bouw is vereist.

Inhoud

  • uitvoeringstekenen en bouwconstructies
  • CAD-tekenen 2D en 3D
  • tekenen Elektro-fluïda installaties
  • bestekken en bouwadministratie
  • computerbeheer
  • bouwfysica
  • sterkteleer
  • topografie
  • toegepaste wiskunde
  • VCA voor leidinggevenden

 

Duur

Voltijds: 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding biedt VDAB je als werkloze wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten,...).

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Toen mijn stage van start ging, merkte ik dat de cursus zeer praktijkgericht is. Alles wat ik geleerd heb, heb ik ook kunnen toepassen. En soms was men op mijn stageplek zelfs verbaasd over de technische kennis die ik opgedaan had. Ik ben zeer tevreden over de opleiding, en zou ze zeker opnieuw doen. Bij de start ervan was ik 2 jaar werkloos, ik heb meteen werk gevonden na de opleiding.
Ann Voordeckers
Grafisch Vormgever
 
Bij aanvang van deze cursus werd al snel duidelijk dat het hier om een heel degelijke opleiding ging en dat er hard gewerkt ging moeten worden. De opleiding is zeer technisch en van hoog niveau. Ik ben enorm tevreden dat ik de beslissing heb gemaakt om mij zes maanden te focussen voor deze opleiding want onmiddellijk na de stage heb ik dan ook mijn droomjob gevonden.
Elleke Van Win
Grafisch Vormgever
 
Met heel veel plezier kijk ik terug op mijn tijd bij CVO De Verdieping in Heusden-Zolder, waar heb ik de opleiding Webdesigner gevolgd heb. Een erg pittige opleiding die ervoor zorgde dat ik weer een full-time dagbesteding had. Toffe leraren, die stuk voor stuk weten waar ze over praten en me een goede basis hebben gegeven om als junior in het vak aan de slag te kunnen gaan.
Natascha van den Heuvel
Webdesigner