Bouwkundig CAD tekenaar

U bent hier

Je maakt tekeningen voor bouwprojecten zoals uitvoeringstekeningen voor de werf, met alle onderdelen en maten. Je houdt rekening met de technische mogelijkheden en de materiaalkeuze. Je past de reglementeringen voor de bouwsector en ruimtelijke ordening toe. Soms is je werk heel specifiek en teken je bijvoorbeeld enkel verwarming of enkel elektriciteit. Soms leid je een ploeg en coördineer en controleer je het ploegwerk. Eventueel sta je in voor de opvolging van de bouwplaats. Je werkt op een studiebureau, bij een architect of bij een bouwbedrijf (eventueel op de bouwplaats). Je doet zittend of staand werk. Het tekenwerk wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend met de computer gedaan. Je werkt samen met een ploeg tekenaars, ingenieurs en architecten. Je gaat soms op verplaatsing naar de site om de situatie ter plaatse beter te kunnen inschatten. Je werkritme hangt af van de deadlines en de werklast. Je hebt ruimtelijk inzicht en zin voor esthetiek. Je hebt doorgaans normale kantooruren.

Een diploma derde graad secundair technisch onderwijs bouwtechnieken of een diploma professioneel bachelor in de bouw is vereist.

Inhoud

  • uitvoeringstekenen en bouwconstructies
  • CAD-tekenen 2D en 3D
  • tekenen Elektro-fluïda installaties
  • bestekken en bouwadministratie
  • computerbeheer
  • bouwfysica
  • sterkteleer
  • topografie
  • toegepaste wiskunde
  • VCA voor leidinggevenden

 

Duur

Voltijds: 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding biedt VDAB je als werkloze wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten,...).

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Dankzij de intensieve en inhoudelijk sterke cursus ben ik een geen tijd volwaardig grafisch ontwerper geworden. De knowhow van de leerkrachten was dan ook uitstekend, ze wisten op al mijn vragen steeds een antwoord. Dankzij de stage die aan de opleiding verbonden is heb ik een job als marketing assistant gevonden. Ik doe nu het grafische werk wat ze vroeger moesten uitbesteden, en ik heb eindelijk een job gevonden. De ideale match dus!
Kevin Kiggen
Grafisch Vormgever
 
Dankzij de bekwame leraren en de intensieve onderdompeling werd het een heel leerrijk parcours. Vaardigheden als HTML, CSS, PHP, jQuery, Drupal en Photoshop openden deuren voor mij. Want enkele maanden na mijn stage bij het Hasseltse reclamebureau Hands vond ik een job waarbij ik zowel mijn taalvaardigheden als mijn webskills kan benutten. Ik onderhoud de hoofdwebsite, ontwikkel nieuwe websites voor (internationale) projecten en dankzij de grafische vaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding maak ik zelfs brochures en flyers.
Dana Brouckmans
Webdesigner
 
Op slechts een half jaar tijd heb ik enorm veel bijgeleerd, zowel op technisch als creatief vlak. Ik zou de opleiding ook zeker aanraden aan andere mensen. Het is best wel zwaar maar je leert er zoveel. Zonder deze opleiding zou ik nu ook niet in staat zijn om freelance opdrachten voor klanten uit te voeren.
Dana Schoofs
Grafisch vormgever