Bouwkundig CAD tekenaar

U bent hier

Je maakt tekeningen voor bouwprojecten zoals uitvoeringstekeningen voor de werf, met alle onderdelen en maten. Je houdt rekening met de technische mogelijkheden en de materiaalkeuze. Je past de reglementeringen voor de bouwsector en ruimtelijke ordening toe. Soms is je werk heel specifiek en teken je bijvoorbeeld enkel verwarming of enkel elektriciteit. Soms leid je een ploeg en coördineer en controleer je het ploegwerk. Eventueel sta je in voor de opvolging van de bouwplaats. Je werkt op een studiebureau, bij een architect of bij een bouwbedrijf (eventueel op de bouwplaats). Je doet zittend of staand werk. Het tekenwerk wordt tegenwoordig vrijwel uitsluitend met de computer gedaan. Je werkt samen met een ploeg tekenaars, ingenieurs en architecten. Je gaat soms op verplaatsing naar de site om de situatie ter plaatse beter te kunnen inschatten. Je werkritme hangt af van de deadlines en de werklast. Je hebt ruimtelijk inzicht en zin voor esthetiek. Je hebt doorgaans normale kantooruren.

Inhoud

  • uitvoeringstekenen en bouwconstructies
  • CAD-tekenen 2D en 3D
  • tekenen Elektro-fluïda installaties
  • bestekken en bouwadministratie
  • computerbeheer
  • bouwfysica
  • sterkteleer
  • topografie
  • toegepaste wiskunde
  • VCA voor leidinggevenden

 

Duur

Voltijds: 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding biedt VDAB je als werkloze wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten,...).

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Het "up-tempo" van de cursussen, de excellente leerkrachten die elk sterk zijn in hun eigen vakgebied, de opdrachten die voor een nieuwbakken vormgever een hele uitdaging waren en een allesomvattend eindwerk als slotsom, het heeft me heel veel geleerd. Met name het grafisch gedeelte gebruik ik nu dagelijks in m'n job.  
Katelijne Cools
Grafisch Vormgever
 
Toen mijn stage van start ging, merkte ik dat de cursus zeer praktijkgericht is. Alles wat ik geleerd heb, heb ik ook kunnen toepassen. En soms was men op mijn stageplek zelfs verbaasd over de technische kennis die ik opgedaan had. Ik ben zeer tevreden over de opleiding, en zou ze zeker opnieuw doen. Bij de start ervan was ik 2 jaar werkloos, ik heb meteen werk gevonden na de opleiding.
Ann Voordeckers
Grafisch Vormgever
 
Dankzij de intensieve en inhoudelijk sterke cursus ben ik een geen tijd volwaardig grafisch ontwerper geworden. De knowhow van de leerkrachten was dan ook uitstekend, ze wisten op al mijn vragen steeds een antwoord. Dankzij de stage die aan de opleiding verbonden is heb ik een job als marketing assistant gevonden. Ik doe nu het grafische werk wat ze vroeger moesten uitbesteden, en ik heb eindelijk een job gevonden. De ideale match dus!
Kevin Kiggen
Grafisch Vormgever