Fotograaf

U bent hier

Vanaf september of oktober 2016 bieden we een intensieve dagopleiding fotografie aan. Het verschil met de avondopleiding zit in het aantal lesmomenten per week. Je volgt niet één avond per week maar een volledige week les. Hierdoor vervolledig je het hele traject op 1 schooljaar. In het lessenrooster worden ook vrije halve dagen voorzien om projecten en thema's uit te werken. De opleiding fotografie is diplomagericht, dit wilt zeggen dat je na het vervolledigen van de opleiding het certificaat 'fotograaf' krijgt. In combinatie met algemene vorming kan je op deze manier ook je diploma secundair onderwijs behalen.

Inhoud

Inhoudelijk en technisch krijg je hetzelfde te verwerken als in de gewone opleiding. De inhoud van de modules pro 1 tot en met pro 4, project 1 tot en met project 5 én de nabewerkingsmodules Lightroom en Photoshop voor fotografen komen terug. Om een idee te krijgen van de inhoud, doorloop je dus best de infogedeeltes van iedere module op de website. Uiteraard beginnen we ook hier bij het begin en wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd.

Intensief

Dit wilt uiteraard ook zeggen dat deze opleiding zeer intensief is. Op korte tijd verwerk je veel nieuwe leerstof, zowel praktisch als theoretisch. In de avondopleidingen doe je namelijk één semester over één module. Onderschat dit traject dus zeker niet, maar laat je ook niet afschrikken: je zal de kneepjes van het vak in afzienbare tijd onder de knie krijgen! Deze opleiding eindigt niet met een bedrijfsstage, maar met het samenstellen van jouw persoonlijk portfolio.

Materiaal

Om deze opleiding te volgen heb je uiteraard een spiegelreflex met objectief, een stevig statief en op termijn een externe flitser nodig. Tijdens de lessen kan je de leerkracht om advies vragen. Ook als je nog geen camera hebt − in dat geval kan je tijdens de eerste lessen gebruik maken van een van onze camera’s. Let wel op, zo hebben we er maar enkele. Het is dus zeker de bedoeling dat je zelf een camera aankoopt.

Duur: voltijds gedurende één schooljaar.

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

De kracht van de opleiding bij CVO De Verdieping zat er grotendeels in dat het goed aansluit bij wat de arbeidsmarkt vraagt. De opleiding speelt heel kort op de bal. Veel korter dan een opleiding van 3 jaar. Want in 3 jaar verandert er veel en is je kennis van het begin van de opleiding al verouderd als je afstudeert. Bewijs ervan: Ik heb niet lang moeten zoeken naar werk.
Inge Mesuere
Webdesigner
 
Dankzij de bekwame leraren en de intensieve onderdompeling werd het een heel leerrijk parcours. Vaardigheden als HTML, CSS, PHP, jQuery, Drupal en Photoshop openden deuren voor mij. Want enkele maanden na mijn stage bij het Hasseltse reclamebureau Hands vond ik een job waarbij ik zowel mijn taalvaardigheden als mijn webskills kan benutten. Ik onderhoud de hoofdwebsite, ontwikkel nieuwe websites voor (internationale) projecten en dankzij de grafische vaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding maak ik zelfs brochures en flyers.
Dana Brouckmans
Webdesigner
 
Het internet blijft niet stil staan, integendeel, het verandert sneller dan je denkt. De leerkrachten blijven alles op de voet volgen en nemen dit mee in hun lessenpakket, zodat je als student niet “achterstaat” met wat er zich op de werkvloer speelt. Door de steun van mijn medestudenten en de leerkrachten, ben ik trotse eigenaar van het diploma Webdesigner-Webontwikkelaar!
Caroline Van Herck
Webdesigner