Fotograaf

U bent hier

Sinds september 2016 bieden we een intensieve dagopleiding fotografie aan. Het verschil met de avondopleiding zit in het aantal lesmomenten per week. Je volgt niet één avond per week maar een volledige week les. Hierdoor vervolledig je het hele traject op 1 schooljaar. In het lessenrooster worden ook vrije halve dagen voorzien om projecten en thema's uit te werken. De opleiding fotografie is diplomagericht, dit wilt zeggen dat je na het vervolledigen van de opleiding het certificaat 'fotograaf' krijgt. In combinatie met algemene vorming kan je op deze manier ook je diploma secundair onderwijs behalen.

Inhoud

Inhoudelijk en technisch krijg je hetzelfde te verwerken als in de gewone opleiding. De inhoud van de modules pro 1 tot en met pro 4, project 1 tot en met project 5 én de nabewerkingsmodules Lightroom en Photoshop voor fotografen komen terug. Om een idee te krijgen van de inhoud, doorloop je dus best de infogedeeltes van iedere module op de website. Uiteraard beginnen we ook hier bij het begin en wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd.

Intensief

Dit wilt uiteraard ook zeggen dat deze opleiding zeer intensief is. Op korte tijd verwerk je veel nieuwe leerstof, zowel praktisch als theoretisch. In de avondopleidingen doe je namelijk één semester over één module. Onderschat dit traject dus zeker niet, maar laat je ook niet afschrikken: je zal de kneepjes van het vak in afzienbare tijd onder de knie krijgen! Deze opleiding eindigt niet met een bedrijfsstage, maar met het samenstellen van jouw persoonlijk portfolio.

Materiaal

Om deze opleiding te volgen heb je uiteraard een spiegelreflex met objectief, een stevig statief en op termijn een externe flitser nodig. Tijdens de lessen kan je de leerkracht om advies vragen. Ook als je nog geen camera hebt − in dat geval kan je tijdens de eerste lessen gebruik maken van een van onze camera’s. Let wel op, zo hebben we er maar enkele. Het is dus zeker de bedoeling dat je zelf een camera aankoopt.

Duur: voltijds gedurende één schooljaar.

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Het zijn ook de bedrijven die moeten openstaan om iemand de kans te geven om te bewijzen dat ze geschikt zijn voor de functie, want kennis is niet alles, maar ook de gedrevenheid. Voor iemand met geen of weinig ervaring tot iemand met ervaring (maar lange tijd werkloos) is deze opleiding een grote stap in het verkrijgen van een job in de IT sector.
Dennis Werckx
Computertechnicus
 
Door de goede opleiding met stuk voor stuk gedreven leerkrachten waar je alles aan mocht en kon vragen, heb ik op zulke korte termijn enorm veel bijgeleerd. Ik had slechts een heel beperkte kleine basis HTML en CSS. Op CVO De Verdieping heb ik praktisch alles geleerd wat mij heeft gebracht tot waar ik nu sta. Ik heb na mijn stage een job aangeboden gekregen als front-end developer.
Danni Rombaut
Webdesigner
 
Mijn ervaring met het CVO is heel positief verlopen. Ook al was de cursus heel erg zwaar toch heb ik een perfecte begeleiding gehad van iedereen. Ik kon overal terecht met mijn vragen en de begeleiding was dus ook dik in orde.
Gwenda Bastings
Webdesigner