Fotograaf

U bent hier

Sinds september 2016 bieden we een intensieve dagopleiding fotografie aan. Het verschil met de avondopleiding zit in het aantal lesmomenten per week. Je volgt niet één avond per week maar een volledige week les. Hierdoor vervolledig je het hele traject op 1 schooljaar. In het lessenrooster worden ook vrije halve dagen voorzien om projecten en thema's uit te werken. De opleiding fotografie is diplomagericht, dit wilt zeggen dat je na het vervolledigen van de opleiding het certificaat 'fotograaf' krijgt. In combinatie met algemene vorming kan je op deze manier ook je diploma secundair onderwijs behalen.

Inhoud

Inhoudelijk en technisch krijg je hetzelfde te verwerken als in de gewone opleiding. De inhoud van de modules pro 1 tot en met pro 4, project 1 tot en met project 5 én de nabewerkingsmodules Lightroom en Photoshop voor fotografen komen terug. Om een idee te krijgen van de inhoud, doorloop je dus best de infogedeeltes van iedere module op de website. Uiteraard beginnen we ook hier bij het begin en wordt de moeilijkheidsgraad opgebouwd.

Intensief

Dit wilt uiteraard ook zeggen dat deze opleiding zeer intensief is. Op korte tijd verwerk je veel nieuwe leerstof, zowel praktisch als theoretisch. In de avondopleidingen doe je namelijk één semester over één module. Onderschat dit traject dus zeker niet, maar laat je ook niet afschrikken: je zal de kneepjes van het vak in afzienbare tijd onder de knie krijgen! Deze opleiding eindigt niet met een bedrijfsstage, maar met het samenstellen van jouw persoonlijk portfolio.

Materiaal

Om deze opleiding te volgen heb je uiteraard een spiegelreflex met objectief, een stevig statief en op termijn een externe flitser nodig. Tijdens de lessen kan je de leerkracht om advies vragen. Ook als je nog geen camera hebt − in dat geval kan je tijdens de eerste lessen gebruik maken van een van onze camera’s. Let wel op, zo hebben we er maar enkele. Het is dus zeker de bedoeling dat je zelf een camera aankoopt.

Duur: voltijds gedurende één schooljaar.

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

Iedereen is welkom op onze Facebookpagina.

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Ik heb deze opleiding met veel plezier gedaan, het was heel zwaar, intens en met harde deadlines, heb er erg veel uit geleerd, zowel theoretisch als praktisch. Eenmaal op de werkvloer zijn deadlines dagelijkse kost. En de leerkrachten hebben ons daar goed op voorbereid. Ook na de schooluren in het weekend kon je rekenen op de hulp van de leerkrachten. Super!
David Porschmann
Webdesigner
 
Persoonlijk heb ik deze opleiding ervaren als zeer kwalitatief, leerrijk, up to date en jobgericht. Ook de leerkrachten zijn erg gedreven en gepassioneerd. CVO De Verdieping biedt een korte en praktische opleiding die de student direct klaarstoomt voor een job. Op slechts 6 maanden tijd heb je voldoende kennis om aan de slag te kunnen als front-end developer.
Marijn Cornelissen
Webdesigner
 
Dankzij de bekwame leraren en de intensieve onderdompeling werd het een heel leerrijk parcours. Vaardigheden als HTML, CSS, PHP, jQuery, Drupal en Photoshop openden deuren voor mij. Want enkele maanden na mijn stage bij het Hasseltse reclamebureau Hands vond ik een job waarbij ik zowel mijn taalvaardigheden als mijn webskills kan benutten. Ik onderhoud de hoofdwebsite, ontwikkel nieuwe websites voor (internationale) projecten en dankzij de grafische vaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding maak ik zelfs brochures en flyers.
Dana Brouckmans
Webdesigner