Medisch-Administratief Bediende

U bent hier

Word Medisch-Administratief Bediende

Spreekt de combinatie van de medische sector en administratie jou aan? Dan ben jij geknipt voor onze opleiding tot medisch-administratief bediende.

Deze diplomagerichte opleiding stoomt je klaar om aan het onthaal van een artsenpraktijk, woonzorgcentrum, therapeutenpraktijk, gynaecologiepraktijk,... te werken. Jij bent het aanspreekpunt van de patiënt en je staat in voor de administratieve ondersteuning van de arts.

Je onthaalt de patiënten, schrijft ze in en verwerkt de medische dossiers. 

Je beantwoordt de telefoon en legt afspraken voor consultaties en opnames vast.

Je hanteert de medische terminologie in brieven en rapporten.

 

Inhoud

  • Word, Outlook
  • PC-vaardigheden
  • Klaviervaardigheden
  • Zakelijk Nederlands
  • Secretariële vaardigheden
  • Medische correspondentie
  • Omgaan met patiënten
  • Deontologie voor medisch administratief bediende
  • Organisatie van de gezondheidszorg

 

Duur

Voltijds: 5 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (= springplank naar werk)

Belangrijk: voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

 

 

Hoe kandidaat stellen?


Maak werk van je droomjob! Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor al onze dagopleidingen.

Stel je kandidaat

Ontdek al onze dagopleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Persoonlijk heb ik deze opleiding ervaren als zeer kwalitatief, leerrijk, up to date en jobgericht. Ook de leerkrachten zijn erg gedreven en gepassioneerd. CVO De Verdieping biedt een korte en praktische opleiding die de student direct klaarstoomt voor een job. Op slechts 6 maanden tijd heb je voldoende kennis om aan de slag te kunnen als front-end developer.
Marijn Cornelissen
Webdesigner
 
Dankzij de bekwame leraren en de intensieve onderdompeling werd het een heel leerrijk parcours. Vaardigheden als HTML, CSS, PHP, jQuery, Drupal en Photoshop openden deuren voor mij. Want enkele maanden na mijn stage bij het Hasseltse reclamebureau Hands vond ik een job waarbij ik zowel mijn taalvaardigheden als mijn webskills kan benutten. Ik onderhoud de hoofdwebsite, ontwikkel nieuwe websites voor (internationale) projecten en dankzij de grafische vaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding maak ik zelfs brochures en flyers.
Dana Brouckmans
Webdesigner
 
De kracht van de opleiding bij CVO De Verdieping zat er grotendeels in dat het goed aansluit bij wat de arbeidsmarkt vraagt. De opleiding speelt heel kort op de bal. Veel korter dan een opleiding van 3 jaar. Want in 3 jaar verandert er veel en is je kennis van het begin van de opleiding al verouderd als je afstudeert. Bewijs ervan: Ik heb niet lang moeten zoeken naar werk.
Inge Mesuere
Webdesigner