Webdesigner - Front-end Developer

U bent hier

Deze zeven maanden durende opleiding behelst een intensieve vorming in de technieken die vereist zijn om nieuwerwetse, interactieve en gebruiksvriendelijke websites en -applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen.

Zowel het grafisch ontwerpen van een website – vormgeving, kleurenleer, compositie, typografie,… – als het achterliggende codeerwerk met de nodige opmaaktalen, scriptingtalen en gegevensbanken komen uitgebreid aan bod.

Na het volgen van de cursus kan je

  • Aantrekkelijke en vindbare websites bouwen.
  • Het beheer en onderhoud van zelf ontwikkelde of bestaande websites verzorgen.
  • Nieuwe technologieën op de voet volgen, updates installeren, inhoud actualiseren en wijzigingen doorvoeren.
  • Volledig nieuwe websites vormgeven.
  • De basisfunctionaliteit van een tekenprogramma en een beeldverwerkingsprogramma gebruiken.
  • Vorm, kleur, interactie en navigatie toepassen in een website.
  • Eenvoudige PHP-scripts schrijven.
  • Een actueel opensource contentmanagementsysteem zoals Drupal of WordPress opzetten.

 

Duur

Voltijds: ± 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

De intensieve voltijdse dagopleiding met bedrijfsstage verloopt 50 procent via live afstandsonderwijs en 50 procent via contactonderwijs. Dit principe heet 'blended learning'. Op die manier krijg je de kans om de opleiding deeltijds van thuis uit te volgen.

Vergis je niet – deze afstandslessen zijn volwaardige sessies! Je ziet het scherm van de leerkracht en alles wat hij doet. CVO De Verdieping gebruikt daarvoor de remote live teaching tool Zoom: het visuele contact is mogelijk via een webcam en via chat en microfoon worden vragen gesteld. Middels schermovername kunnen we bijvoorbeeld wat foutjes uit je code slopen of je grafisch wat bijsturen.

Dit systeem biedt heel wat voordelen: je kan les volgen in je eigen vertrouwde omgeving en je wordt vanop afstand begeleid. Last but not least: die tool sluit ook verre verplaatsingen uit. Op die manier kunnen cursisten uit andere contreien ook gemakkelijker de les aan CVO De Verdieping volgen en besparen ze heel wat tijd.

 

Voorkennis

Een goede basiskennis van het gebruik van een computer is nodig – beheer van mappen en bestanden en het gebruik van internet gaan je uitermate goed af. Kennis over programmeren is een pluspunt, maar is niet verplicht.

Je vindt uitgebreide informatie over deze opleiding op de website www.opleidingwebdesigner.be

Iedereen is welkom in onze Facebookgroep Webdesign@CVODeVerdieping en op onze pagina Word Webdesigner.

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

 

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Het "up-tempo" van de cursussen, de excellente leerkrachten die elk sterk zijn in hun eigen vakgebied, de opdrachten die voor een nieuwbakken vormgever een hele uitdaging waren en een allesomvattend eindwerk als slotsom, het heeft me heel veel geleerd. Met name het grafisch gedeelte gebruik ik nu dagelijks in m'n job.  
Katelijne Cools
Grafisch Vormgever
 
Toen mijn stage van start ging, merkte ik dat de cursus zeer praktijkgericht is. Alles wat ik geleerd heb, heb ik ook kunnen toepassen. En soms was men op mijn stageplek zelfs verbaasd over de technische kennis die ik opgedaan had. Ik ben zeer tevreden over de opleiding, en zou ze zeker opnieuw doen. Bij de start ervan was ik 2 jaar werkloos, ik heb meteen werk gevonden na de opleiding.
Ann Voordeckers
Grafisch Vormgever
 
Het internet blijft niet stil staan, integendeel, het verandert sneller dan je denkt. De leerkrachten blijven alles op de voet volgen en nemen dit mee in hun lessenpakket, zodat je als student niet “achterstaat” met wat er zich op de werkvloer speelt. Door de steun van mijn medestudenten en de leerkrachten, ben ik trotse eigenaar van het diploma Webdesigner-Webontwikkelaar!
Caroline Van Herck
Webdesigner