Webdesigner - Front-end Developer

U bent hier

Deze zeven maanden durende opleiding behelst een intensieve vorming in de technieken die vereist zijn om nieuwerwetse, interactieve en gebruiksvriendelijke websites en -applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen.

Zowel het grafisch ontwerpen van een website – vormgeving, kleurenleer, compositie, typografie,… – als het achterliggende codeerwerk met de nodige opmaaktalen, scriptingtalen en gegevensbanken komen uitgebreid aan bod.

Na het volgen van de cursus kan je

  • Aantrekkelijke en vindbare websites bouwen.
  • Het beheer en onderhoud van zelf ontwikkelde of bestaande websites verzorgen.
  • Nieuwe technologieën op de voet volgen, updates installeren, inhoud actualiseren en wijzigingen doorvoeren.
  • Volledig nieuwe websites vormgeven.
  • De basisfunctionaliteit van een tekenprogramma en een beeldverwerkingsprogramma gebruiken.
  • Vorm, kleur, interactie en navigatie toepassen in een website.
  • Eenvoudige PHP-scripts schrijven.
  • Een actueel opensource contentmanagementsysteem zoals Drupal of WordPress opzetten.

 

Duur

Voltijds: ± 7 maanden, gevolgd door 6 weken bedrijfsstage (=springplank naar werk)

De intensieve voltijdse dagopleiding met bedrijfsstage verloopt 50 procent via live afstandsonderwijs en 50 procent via contactonderwijs. Dit principe heet 'blended learning'. Op die manier krijg je de kans om de opleiding deeltijds van thuis uit te volgen.

Vergis je niet – deze afstandslessen zijn volwaardige sessies! Je ziet het scherm van de leerkracht en alles wat hij doet. CVO De Verdieping gebruikt daarvoor de remote live teaching tool Zoom: het visuele contact is mogelijk via een webcam en via chat en microfoon worden vragen gesteld. Middels schermovername kunnen we bijvoorbeeld wat foutjes uit je code slopen of je grafisch wat bijsturen.

Dit systeem biedt heel wat voordelen: je kan les volgen in je eigen vertrouwde omgeving en je wordt vanop afstand begeleid. Last but not least: die tool sluit ook verre verplaatsingen uit. Op die manier kunnen cursisten uit andere contreien ook gemakkelijker de les aan CVO De Verdieping volgen en besparen ze heel wat tijd.

 

Voorkennis

Een goede basiskennis van het gebruik van een computer is nodig – beheer van mappen en bestanden en het gebruik van internet gaan je uitermate goed af. Kennis over programmeren is een pluspunt, maar is niet verplicht.

Je vindt uitgebreide informatie over deze opleiding op de website www.opleidingwebdesigner.be

Iedereen is welkom in onze Facebookgroep Webdesign@CVODeVerdieping en op onze pagina Word Webdesigner.

Download: standaard cv

Belangrijk: Voor deze opleiding kan VDAB je als werkloze geen wettelijke garanties en voordelen (kinderopvang, verplaatsingskosten, ...) bieden. Voor opleidingen tijdens de kantooruren moet je als uitkeringsgerechtigde werkloze eerst goedkeuring aan de RVA vragen.

 

 

Hoe kandidaat stellen?


 

Aarzel niet om het standaard cv te downloaden en te mailen naar dagopleiding[at]cvodeverdieping[dot]be!

Je kan dit cv ook per post versturen naar:

CVO De Verdieping, t.a.v. trajectbegeleiding
Schachtplein 1
3550 Heusden-Zolder

We nodigen jou dan graag uit voor de eerstvolgende informatievergadering.

Voor alle inlichtingen, bel 011 42 32 19.

Je kan je doorlopend kandidaat stellen voor één van onze dagopleidingen.

MEER INFO & PRIJZEN

Alle cursussen en opleidingen

Getuigenissen


Wat zeggen cursisten over onze dagopleidingen?

Persoonlijk heb ik deze opleiding ervaren als zeer kwalitatief, leerrijk, up to date en jobgericht. Ook de leerkrachten zijn erg gedreven en gepassioneerd. CVO De Verdieping biedt een korte en praktische opleiding die de student direct klaarstoomt voor een job. Op slechts 6 maanden tijd heb je voldoende kennis om aan de slag te kunnen als front-end developer.
Marijn Cornelissen
Webdesigner
 
Het zijn ook de bedrijven die moeten openstaan om iemand de kans te geven om te bewijzen dat ze geschikt zijn voor de functie, want kennis is niet alles, maar ook de gedrevenheid. Voor iemand met geen of weinig ervaring tot iemand met ervaring (maar lange tijd werkloos) is deze opleiding een grote stap in het verkrijgen van een job in de IT sector.
Dennis Werckx
Computertechnicus
 
De opleiding overtrof mijn verwachtingen in veelvoud en diversiteit van de aangereikte tools en methodes. Ook de kwaliteit van de leerkrachten en begeleiding heb ik als heel sterk en zeer professioneel ervaren. Met mijn vragen kon ik doorgaans zowel bij hen als bij mijn medecursisten terecht.
Patrick Carli
Webdesigner