Mijn-Kracht

U bent hier

17

apr

Mijn-Kracht

CVO De Verdieping opent de deuren en verwelkomt je graag op de infodag tijdens Mijn-Kracht.
Je krijgt meer informatie over het opleidingsaanbod van alle aanwezige docenten.

Mijn-Kracht is een feestelijke familiedag rondom het krachtige verhaal van de mijngeschiedenis in ZLDR Luchtfabriek.
Ontdek het aanbod van Toerisme Heusden-Zolder, De Kringwinkel, Centrum Duurzaam Bouwen, Het Vervolg en Circuit Zolder.

CC MUZE stelt het nieuwe cultuurseizoen voor en er zijn talrijke workshops voor jong en oud. Alle zintuigen worden geprikkeld met live muziek, lekkernijen van foodtrucks, verrassende streekproducten, indrukwekkende fotografie-expo’s en geestige straatanimatie. ​

Kortom, trek op 23 april 2017 van 10:00 tot 18:00 naar het Marktplein van Heusden-Zolder en voel de hernieuwde kracht van een oude koolmijn.

 

Website Mijn-Kracht

 

Wie vind je waar terug op de infodag?

 

Terras aan de ingang

 

Tuinbouw en Tuintontwerp

Plantenverkoop van ecologische, zaadvaste en biologisch verantwoorde geteelde groenten en kruiden. Toelichting op gebruik en verwerking.

 

Gelijkvloers

 

Ontvangst en onthaal

Heb je een passie of wil je graag een nieuwe uitdaging aangaan? Informeer je over het aanbod van CVO De Verdieping! Het is heel ruim, gaande van dag- en avondopleidingen tot leren op afstand. Voor elk wat wils!

 

Fotografie - in 0.08

De grote studio bevindt zich aan de rechterkant in de inkomhal, de kleine ligt aan de linkerkant achter de trap. In de grote studio vind je een infostand. De cursisten zijn de hele dag actief en laten je kennismaken met de diverse disciplines van het vak. Doorheen het ganse gebouw kan je in de gangen tentoongestelde werken bewonderen.

 

Verdieping 1

 

Kantoortoepassingen en Internet en Multimedia - in de ontvangstruimte

De leerkrachten geven je graag meer uitleg over alle vakken en inhouden en beantwoorden graag al je vragen.

 

Trajectbegeleiding

Leer een beroep in één schooljaar en volg één van onze voltijdse dagopleidingen met bedrijfsstage, dé springplank naar een job! Op deze stand krijg je een inzicht in alle opleidingsformules die leiden naar een nieuwe of betere job.

 

 

Mechaniek en Onderhoud - in 1.01

De leerkrachten Vespa en Tuinmachineonderhoud beantwoorden graag je vragen over de diverse cursussen van deze opleiding.

 

Inventor, Autocad, 3D-printing - in 1.02

Laat je verwonderen door de spitstechnologie van 3D-printing en CAD. Zie FDM en DLP 3D-printers in werking. De leerkrachten geven je alle uitleg.

 

Bouwen en Verbouwen - in 1.04 en 1.05

De afdeling stelt het modulaire programma voor.
Pleisteren, Gyproc, Schilderen en behangen, Tegelen, Metselen, Verhardingen en Sanitaire technieken. 

bouw en doe-het-zelf

 

Audiobewerking - in 1.07

Dirk en Anton laten je binnenkijken in de creatieve wereld van geluidsbewerking. Heb je je ooit afgevraagd hoe al die hitsingles worden opgenomen en gemixt? Voel je zelf de kriebels om opnames te maken en te verfraaien met beats en extra instrumenten? Hier moet je zijn.

 

Mode - in 1.27

Er wordt een open les gegeven en er zijn doorlopend demo's van de borduurmachine.

 

Verdieping 2

 

Koken en Bakken - in 2.03 en 2.07

Kom een lekker hapje proeven of snuffel door het cursusmateriaal van ons ruime aanbod kookopleidingen.

 

Elektriciteit - in 2.11

 

Grafisch Ontwerp en Webdesign - in het Open Leercentrum

Kom je plannen voor je website bespreken met onze professionals. Zij kunnen je raad geven hoe je het het beste aanpakt en welke lessen je kunnen ondersteunen.

 

Verdieping 3

 

Cafetaria

 

Apple Mac en iPad  - aan de cafetaria

Kom zeker langs bij de Genius bar van de Apple-opleiding. Test je Applekennis met de grote Applequiz, krijg informatie over de cursusinhoud of geniet van een Genieuze Apple Cocktail. De Mac- en iPadleerkrachten heten je alvast van harte welkom!

 

Bloemschikken - in 3.01

Ontdek waarom wij deze afdeling liever floristen noemen in de schitterende tentoonstelling van de eindwerken in de klas en de cafetaria. Ook de grote plantenbakken doorheen het hele gebouw zijn speciaal voor de opendeurdag vernieuwd met pronkstukken.

 

Vreemde Talen en Nederlands voor Anderstaligen - in 3.04 en 3.05

De cursisten lichten onze lesmethode toe aan de bezoekers.

 

Hardware en Netwerken - in 3.09 en 3.11

Zin om aan de slag te gaan met een volledige mini-computer (formaat portefeuille) voor een zacht prijsje? Maak kennis met de Raspberry Pi, een kleine veelzijdige computer, die voor heel wat zaken in en rondom het huis kan worden ingezet!

Je kan hier ook terecht met al je vragen over Arduino, Linux, netwerken,...

 

 

Laatste nieuws


Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

By kirsten

Koen Timmers in top 10 beste leerkrachten ter wereld

15 feb 2018

Sleept hij ook de eerste plaats in de wacht? Dat komen we te weten tijdens de prijsuitreiking van de Global Teacher Prize. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Global Education and Skills Forum op zondag 18 maart in Dubai. Lees meer

By dominique

Kom naar onze jobdag

28 dec 2017Op vrijdag 2 februari 2018 organiseren we van 13:00 tot 16:00 de derde editie van onze jobdag. VDAB Limburg ondersteunt deze jobdag – onze uitnodiging wordt dan ook in de lokale werkwinkels verspreid en enkele medewerkers zullen eveneens een infostand bemannen. Lees meer

By dominique

Infosessies hovenier

07 dec 2017

Er gaan infosessies voor de opleiding hovenier door in CVO De Verdieping op dinsdag 12 december en donderdag 18 januari om 9:30. Lees meer