Je volgt les met dezelfde klasgroep. De lessen gaan meestal klassikaal door op school, al zijn er ook enkele trajecten die je live online kan volgen.
Schooljaar 2024-2025
Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.
Wat leer je?
Begin aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
- Professionele zorgvaardigheden: Je verwerft de vaardigheden om kwalitatieve ondersteuning te bieden in diverse zorgsettings, inclusief het uitvoeren van huishoudelijke taken volgens hoge kwaliteitsnormen.
- Communicatie en samenwerking: Je ontwikkelt sterke communicatieve vaardigheden om effectief samen te werken met cliënten en andere zorgprofessionals.
- Veiligheid en hygiëne: Je leert alles over (voedsel-)veiligheid, hygiëne, en gezondheidsprotocollen om een veilige omgeving te waarborgen voor cliënten en jezelf.
- EHBO: Je beheerst essentiële eerste hulp vaardigheden die cruciaal zijn in elke zorg- en welzijnsetting.
- Cliëntgerichte zorg: Je leert zorg op maat te bieden, afgestemd op de individuele behoeften en wensen van cliënten, met respect voor hun omgeving en achtergrond.
Wie word je?
Als Assistent in Zorg, Wonen en Welzijn draag je bij tot een kwalitatieve zorg, en creëert een aangenaam woon- en leefklimaat voor cliënten. Met je diploma ben je klaar voor een carrière als zorgondersteuner en vervul je een cruciale rol die het verschil maakt in onder andere gezins- en familiehulp.
Is het iets voor jou?
Als je gedreven bent om in één jaar je diploma te behalen en een passie hebt voor zorg en welzijn, met een sterke verantwoordelijkheidszin en goede sociale en communicatieve vaardigheden, dan is deze opleiding perfect voor jou.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt minstens taalniveau 1.1 bereikt in de lessen Nederlands voor Anderstaligen (NT2).
- Je hebt voor de rest geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.
Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?
Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.