Ben je werknemer en ben je van plan een opleiding te volgen of wil je graag een nieuwe taal leren? Dan heb je recht op een opleidingstegoed. Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen. Deze nieuwe teller van de overheid berekent je recht op verlof, cheques of andere steun. Het opleidingstegoed vind je op Mijn Burgerprofiel, onder de rubriek ‘Uw gegevens’, bij ‘Werk, functies en mandaten’.
Wat leer je?
Start aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
Je krijgt voldoende basiskennis van het metselen om mee op de stelling te kruipen. Na deze oriënterende opleiding kan je verder specialiseren als metselaar – tijdens de opleiding Metselaar of met verschillende cursussen Metselen in het interessegebied Bouwen en Verbouwen.
Wie word je?
Je wordt een all-round werfhulp die assisteert bij verschillende bouwprojecten – zowel buiten als binnen, voor nieuwbouw en renovatie. Je start met een afwisselende job in de bouwsector.
Je kan je verder specialiseren in ruwbouw of afwerking – metselaar, stukadoor, tegelaar, … Je kan op je eigen tempo alle nodige modules volgen tijdens onze avondcursussen of inschrijven voor een volgend intensieve opleiding in Bouw en Interieur.
Is het iets voor jou?
Als werfhulp voer je verschillende werkzaamheden uit op of rondom een bouwplaats – slopen, opruimen, bouwmateriaal sjouwen en andere bouwondersteunende activiteiten.
- Je wil je in een korte periode omscholen om aan de slag te gaan in de bouwsector.
- Je bent voorbereid op de fysieke belasting van de job met moeilijkere werkhoudingen.
- Je hebt geen hoogtevrees en bent niet vies van vuil werk.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
- Je bent fysiek gezond en fit, want je werkt in belastende werkhoudingen.
Wil je meer informatie over deze opleiding?
Dan kan je alvast in contact komen met je trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.