Opleiding
Keukenmedewerker

Jij bent van onschatbare waarde voor een vlotte service en tevreden klanten.
  • Koken

Tijdens deze instapopleiding krijg je in 1 semester een initiatie in warme en koude keukenbereidingen. Je leert eenvoudige snacks en ijsjes te bereiden – croque monsieur, spaghetti bolognaise, een dame blanche met zelfgemaakt roomijs, … Bovendien leer je deze gerechten ook netjes presenteren. Aan het einde van deze opleiding ben je klaar voor een toffe job in een leuke brasserie, bistro, taverne of in een gezellig ijssalon. 

€ 244
  • ✓ Arbeidsmarktgericht

  • ✓ Taalondersteuning

  • ✓ Trajectbegeleiding

  • ✓ Les met dezelfde klasgroep

Heb je vragen? Aarzel niet en contacteer ons

Je hebt gekozen voor het groepstraject met start in oktober 2022 - 1 semester

Dit traject is nog onder voorbehoud. De eigenschappen kunnen nog wijzigen.

Je volgt les met dezelfde klasgroep. De lessen gaan meestal klassikaal door op school, al zijn er ook enkele trajecten die je live online kan volgen.

Schooljaar 2022-2023

Je kan in een online traject doorheen het hele schooljaar instappen. Je hebt vanaf het moment van je inschrijving tijd tot 30 juni om dit traject af te werken op eigen tempo.
Je volgt een cursustraject door je in te schrijven voor een cursus binnen dit opleidingsprofiel. Bij elke inschrijfperiode kan je kijken of er een cursus start waarvoor je kan inschrijven. Voeg ze alvast toe aan je favorieten. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe klassen ingericht worden. Voor een online cursus kan je doorlopend inschrijven tijdens het schooljaar.

Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.

Stel een vraag aan een trajectbegeleider

Slecht rapport? Op zoek naar werk? Carrièrewending?

Tijdens onze infomarkten op dinsdag 30 augustus 2022 en zaterdag 3 september 2022 zitten onze trajectbegeleiders voor je klaar tijdens een infosessie over de opleidingen die starten vanaf september. Ze ontvangen je voor een gesprek en beantwoorden je praktische, inhoudelijke en persoonlijke vragen over je traject naar werk of een diploma secundair onderwijs.
Maak werk van je droomjob! →

Wat leer je?

Start aan je opleiding met de juiste verwachtingen.

In één semester oefen je verschillende snijtechnieken en bereid je eenvoudige gerechten. Je krijgt een initiatie in warme en koude keukenbereidingen – bereidingstechnieken voor groenten, deegwaren en vlees komen aan bod. Je leert dus de basiskeukentechnieken en -recepturen. Met deze vaardigheden kan je starten in een professionele keuken of verder bijscholen tot hulpkok en kok.

Wie word je?

Je traint jouw keukenvaardigheden tot ze in je spiergeheugen zitten. Chinoise, brunoise, julienne, … je kan de verschillende snijtechnieken haast blindelings uitvoeren en bereidt eenvoudige gerechten met basisrecepturen. Jouw inspanningen in de keuken vallen misschien niet altijd even hard op, maar zijn van onschatbare waarde voor een vlotte service en tevreden klanten.

Je geeft zelf vorm aan je horecaloopbaan. Je kan aan de slag in uiteenlopende horecabedrijven of verder doorgroeien en specialiseren in de horecasector met de praktijkopleidingen hulpkok en kok.

Is het iets voor jou?

Als keukenmedewerker help je de kok en het andere keukenpersoneel bij alle voorbereidingen in de keuken – van goederen bestellen en ontvangen tot eenvoudige bereidingen maken en opruimen.
  • Je volgt instructies nauwgezet op en raakt niet van de wijs tijdens een drukke service.
  • Je ziet zelf waar je kan bijspringen, ruimt na de dienst op en maakt alles schoon.
  • Je houdt van orde en netheid in de keuken, want lekkere gerechten zijn ook voedselveilig.
  • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit – flexibele uurroosters en weekendwerk horen erbij.

Hoe bereid je jezelf voor?

  • Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
  • Je bent leergierig en gebruikt al je zintuigen om te observeren.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.

Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?

Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.

Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.

Stel een vraag aan een trajectbegeleider

Ons opleidingsaanbod

Talen en Administratie

Opleiding Administratief Bediende Opleiding Medisch-Administratief Assistent Opleiding Officeassistent Opleiding Vastgoedassistent

Bouw en Interieur

Opleiding Bouw- en Werfhulp Opleiding Bouwkundig CAD-tekenaar Opleiding Elektrotechnisch Installateur Opleiding Elektrotechnisch Monteur Opleiding Industrieel Elektrotechnisch Monteur Opleiding Metselaar Opleiding Schilder-Behanger Opleiding Stukadoor Opleiding Technisch Medewerker Gebouwen Opleiding Vloerder-Tegelzetter

IT en Techniek

Opleiding Datacommunicatie- en Netwerktechnicus Opleiding Fietshersteller Opleiding First Line Support Medewerker Opleiding IT Support Officer Opleiding Junior Developer - Python of .NET Opleiding Mecanicien - Bromfietsen en Motorfietsen Opleiding Netwerktechnicus Opleiding Podiumtechnicus - Licht en Geluid Opleiding Studiotechnicus

Creatief en Digitaal

Opleiding Digital Content Creator Opleiding Fotograaf Opleiding Full-stack Webdeveloper Opleiding Grafisch Assistent Opleiding Grafisch Ontwerper Opleiding Printdesigner Opleiding Webmaster en Social Media Manager Opleiding Webontwikkelaar

Huis, Tuin en Keuken

Opleiding Gezins- en Familiehulp Opleiding Groen- en Tuinarbeider Opleiding Hovenier - Tuinaanleg en -onderhoud Opleiding Hulpkok Opleiding Keukenmedewerker Opleiding Kok Opleiding Tuinontwerper

Vragen?

Vragen over ons aanbod,
je lessen of de school?

Onthaal

onthaal@cvodeverdieping.be

011 53 87 33

Vragen over opleidingen
en tweedekansonderwijs?

Trajectbegeleiding

trajectbegeleiding@cvodeverdieping.be

011 53 87 33

Vragen over inschrijvingen
en administratie?

Cursistenloket

cursistenloket@cvodeverdieping.be

011 53 87 33

Extra informatie

Informatie

  • Over het centrum
  • Missie en visie
  • Eerste hulp bij inschrijven
  • Moodle
  • Contacteer ons
  • Vacatures

Ook interessant

  • Opleidingen
  • Interessegebieden
  • Cursussen
  • Nieuw in het aanbod
  • Online cursussen
  • Workshops
  • Snelcursussen

Social

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

© CVO De Verdieping
Cookie- en privacybeleid Algemene voorwaarden Centrumreglement
Tijdens de zomervakantie is CVO De Verdieping gesloten,
maar vanaf maandag 22 augustus 2022 opent het cursistenloket opnieuw de deuren.
  • Op welk moment wil je les volgen?

    Zoeken op de website

    Probeer eens iets nieuws

    Ga naar cursus

    Engels 4b

    Van Basis naar Praktisch en Vlot

    • Engels
    € 94
    cursus
    Ga naar cursus

    Italiaans 2b

    Voor Beginners met Voorkennis

    • Italiaans
    € 94
    cursus
    Ga naar cursus

    Frans 5b

    Praktisch en vlot

    • Frans
    € 94
    cursus
    Ga naar cursus

    Photoshop voor Fotografen

    Starters

    • Beeldbewerking
    • Adobe
    • Digitale Doka
    € 124
    cursus
    online-cursus
    online-cursus
  • praktische informatie
  • vacatures
  • moodle
  • contacteer ons
  • aanmelden
⊕ Menu ⊖ Menu
  • Home
  • Interessegebieden
  • Opleidingen
  • Cursussen
  • Verhalen
  • Aanmelden
Opleidingen › Keukenmedewerker

Modals