Ben je werknemer en ben je van plan een opleiding te volgen of wil je graag een nieuwe taal leren? Dan heb je recht op een opleidingstegoed. Dat tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen. Deze nieuwe teller van de overheid berekent je recht op verlof, cheques of andere steun. Het opleidingstegoed vind je op Mijn Burgerprofiel, onder de rubriek ‘Uw gegevens’, bij ‘Werk, functies en mandaten’.
Je volgt les met dezelfde klasgroep. De lessen gaan meestal klassikaal door op school, al zijn er ook enkele trajecten die je live online kan volgen.
Schooljaar 2023-2024
Weet je nog niet welke situatie bij jou past? Twijfel niet en neem contact op met een trajectbegeleider. We kijken samen hoe we een traject voor jou kunnen personaliseren.
Wat leer je?
Start aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
In één semester oefen je verschillende snijtechnieken en bereid je eenvoudige gerechten. Je krijgt een initiatie in warme en koude keukenbereidingen – bereidingstechnieken voor groenten, deegwaren en vlees komen aan bod. Je leert dus de basiskeukentechnieken en -recepturen. Met deze vaardigheden kan je starten in een professionele keuken of verder bijscholen tot hulpkok en kok.
Wie word je?
Je traint jouw keukenvaardigheden tot ze in je spiergeheugen zitten. Chinoise, brunoise, julienne, … je kan de verschillende snijtechnieken haast blindelings uitvoeren en bereidt eenvoudige gerechten met basisrecepturen. Jouw inspanningen in de keuken vallen misschien niet altijd even hard op, maar zijn van onschatbare waarde voor een vlotte service en tevreden klanten.
Je geeft zelf vorm aan je horecaloopbaan. Je kan aan de slag in uiteenlopende horecabedrijven of verder doorgroeien en specialiseren in de horecasector met de praktijkopleidingen hulpkok en kok.
Is het iets voor jou?
Als keukenmedewerker help je de kok en het andere keukenpersoneel bij alle voorbereidingen in de keuken – van goederen bestellen en ontvangen tot eenvoudige bereidingen maken en opruimen.
- Je volgt instructies nauwgezet op en raakt niet van de wijs tijdens een drukke service.
- Je ziet zelf waar je kan bijspringen, ruimt na de dienst op en maakt alles schoon.
- Je houdt van orde en netheid in de keuken, want lekkere gerechten zijn ook voedselveilig.
- Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit – flexibele uurroosters en weekendwerk horen erbij.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze opleiding.
- Je bent leergierig en gebruikt al je zintuigen om te observeren.
Even geduld... We laden alle details van deze opleiding.
Toch nog twijfels, bezorgdheden of drempels?
Bespreek je praktische en persoonlijke vragen met een trajectbegeleider.
Ze luisteren, geven advies en helpen – steeds met aandacht voor elke bijzondere situatie.
Volg je een arbeidsmarktgerichte opleiding of kies je voor een traject naar een diploma secundair onderwijs? Dan kan je rekenen op onze trajectbegeleiders. Ze luisteren, geven advies en helpen je bij al je praktische en persoonlijke vragen over de opleidingstrajecten. Die gesprekken verlopen steeds vriendelijk, discreet en met aandacht voor elke bijzondere situatie. Samen met onze vakleerkrachten zetten de trajectbegeleiders je op weg naar je droomjob of diploma.