Je wordt de kapitein van het schip – je ziet toe op de hoge kwaliteit van de gebruikte producten en geserveerde gerechten. Je blijft rustig tijdens een uitdagende service en behoudt steeds het volledige overzicht op wat er in en rond je keuken gebeurt. Je ziet welke dingen er eerst moeten gebeuren. Je coördineert en zorgt met je duidelijke en vriendelijke communicatiestijl voor de nodige rust en sturing.
Wat leer je?
Start aan je opleiding met de juiste verwachtingen.
Je breidt je arsenaal aan productkennis, technieken en ideeën enorm uit. Je zet klassieke gerechten helemaal naar je hand, leert bestellingen plaatsen bij leveranciers en denkt menu’s uit. Je berekent de kosten en bepaalt de prijzen. Ook zaaltechnieken komen nu aan bod. Tegelijk leer je hoe je een keuken leidt – met gezag en wederzijds respect.
Wie word je?
Is het iets voor jou?
Als kok garandeer je een vlotte service dankzij een efficiënte organisatie van je keuken. Je geeft duidelijke instructies en bereidt gerechten volgens bestelling. Je controleert en stuurt bij waar nodig.
- Je hebt de eindverantwoordelijkheid over de hele keuken – opleiding van collega’s, menu’s opstellen, prijszetting en -bespreking, bevoorrading, hygiëne, taakverdeling, …
- Je hebt van nature gezag en weet hoe je jouw team kan aansturen én corrigeren.
- Je denkt in oplossingen en motiveert je team – ook tijdens een moeilijke shift.
- Je inspireert het keukenteam met je attitude, ervaring en ijver.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt aantoonbare ervaring in een professionele keuken of een certificaat van de beroepsopleiding Hulpkok.
- Je bent een goede teamspeler die zich flexibel opstelt en beschikt over goede communicatievaardigheden.
Wil je meer informatie over deze opleiding?
Dan kan je alvast in contact komen met je trajectbegeleider.