Coronavirus – schorsing van de lessen

U bent hier

Coronavirus – volg hier alle updates 

Laatste update: donderdag 28 mei om 17:00

Het coronavirus – gedeeltelijke heropstart

Op vraag van de centra verduidelijkte de Vlaamse Overheid haar beslissingen voor de heropstart van het volwassenenonderwijs. Dit schooljaar mogen uitsluitend nog onderstaande lessen en activiteiten doorgaan.

  • De lessen van de technische beroepsopleidingen voor cursisten die dit schooljaar hun eindcertificaat of diploma behalen.
  • De basiscursussen Nederlands voor anderstaligen.
  • Reeds geplande stages.

Voor deze groepen starten de lessen vanaf dinsdag 2 juni opnieuw op, en dat uiteraard in een veilige lesomgeving. Deze cursisten werden door hun leerkracht of trajectbegeleider verwittigd.

Voor alle andere opleidingen, cursussen en workshops mogen we dit schooljaar geen contactlessen meer organiseren. De leerkrachten zetten dan ook tot eind juni verder op afstandsonderwijs in.

We begrijpen dat afstandslessen niet voor elke cursus en cursist een haalbare of vanzelfsprekende piste zijn. We drongen bij de overheid dan ook herhaaldelijk op compensaties voor onze cursisten aan. De kans lijkt echter klein dat die er ook komen. Daarom bekijken we met de inrichtende macht welke initiatieven we zelf voor de meest getroffen groepen kunnen nemen. We hopen hier in de week van 15 juni uitsluitsel over te kunnen geven.

Van zodra er voor jouw klas nieuws is, verneem je dat via de school of via je leerkracht.

Wat betekent de schorsing van de lessen voor het betaald educatief verlof en het Vlaams opleidingsverlof?

  • Wanneer er voor jouw cursus inhaallessen gepland worden, verandert er in se niets. Het Vlaams opleidingsverlof is sowieso niet gelinkt aan aanwezigheden. Geniet je nog van betaald educatief verlof, ben je vanzelfsprekend tijdens deze herplande lessen aanwezig (of verantwoord afwezig), om zo het recht niet kwijt te spelen.
  • Wanneer er voor jouw cursus afstandslessen ter vervanging van de contactlessen gepland worden, komen deze lessen tijdelijk en per uitzondering in aanmerking voor het betaald educatief verlof. Ben je tijdens deze lessen aanwezig, dan registreren we dat als dusdanig. Voor het Vlaams opleidingsverlof komt afstandsonderwijs steeds in aanmerking.

Kan ik dan echt niet meer op school terecht?

Nee, nog tot en met maandag 8 juni blijft de school gesloten. Onze onthaalmedewerkers blijven je vragen echter behandelen via onthaal[at]cvodeverdieping[dot]be. Zij zorgen voor een vlotte dispatch en afhandeling.

Vanaf maandag 8 juni kan je voor administratieve vragen ook terug op school terecht, maar enkel op afspraak! Maak je afspraak via onthaal[at]cvodeverdieping[dot]be of per telefoon.

Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 8:30 en 12:00 en tussen 18:30 en 21:30 op het nummer 011 53 87 33.

Hoe zit het met het septemberaanbod?

Vanaf maandag 8 juni vind je ons nieuwe aanbod op onze website terug. Meer info volgt.

Laatste nieuws


Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

By nele

Schooljaar 2020-2021 – schrijf je in vanaf maandag 8 juni

27 apr 2020

We ontmoeten elkaar nu zoveel mogelijk digitaal – op veilige afstand, gescheiden door een scherm. Maar er beweegt wat achter de schermen, want in september start schooljaar 2021. En jij kan je inschrijven vanaf maandag 8 juni! Lees meer

By nele

Feed the Nurses in Heusden-Zolder

20 apr 2020

Igor Janssen, Evert Maris en Ingrid Put verenigen hun krachten met chef Hilaire Spreuwers voor Feed the Nurses. Samen maken ze gerechten klaar om gratis te verdelen over de Woonzorgcentra en het SFZ in Heusden-Zolder.  Lees meer

By nele

Coronavirus – maatregelen en updates

13 mrt 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen in alle scholen te schorsen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Volg hier de updates voor onze school. Lees meer