Coronavirus – schorsing van de lessen

U bent hier

Informatie Coronavirus: volg hier alle updates 

Laatste update: donderdag 2 april om 12:15

Het coronavirus – geen contactlessen op school

Ook CVO De Verdieping vertaalde de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en de aanbevelingen van het Departement Onderwijs naar een set van maatregelen en afspraken. Op deze webpagina vind je steeds de laatste stand van zaken terug.

Wat betekent de schorsing van de lessen voor je cursus of opleiding?

  • Tot en met zondag 19 april gaan er geen contactlessen door. Onze leerkrachten houden echter graag contact met jou. We tellen samen dan ook af naar een heropstart van de lessen. 
  • Voor de weken na 19 april liggen er verschillende scenario’s op tafel, zoals je ook al via de media kon vernemen. Van zodra de beslissing valt, brengen we je daarvan via deze webpagina en per mail op de hoogte.
  • We doen er alles aan om de lessenreeksen zo goed mogelijk te herplannen, maar de mogelijkheden zijn niet oneindig – het kan dus zijn dat er een les zal sneuvelen, er inhaallessen of afstandslessen worden gepland, je lessen na de heropstart vroeger zullen starten of de einddatum van je lessenreeks opschuift. Dit is een geval van overmacht. Daarnaast zetten we – waar mogelijk – in op volwaardige afstandslessen die het lesverlies opvangen en waarin je ook echt iets bijleert. De afgelopen weken testten je leerkrachten met succes heel wat mogelijkheden uit. Op dit moment bekijkt elke vakgroep intensief de verschillende pistes. Jouw leerkracht koppelt terug met de hele klasgroep. Graag vragen we je deze alternatieven een kans te geven – we zijn ervan overtuigd dat je leerkracht je positief zal verrassen. Let op – tijdens deze lesmomenten kan ook nieuwe leerstof aangeboden worden. Je leerkracht maakt er werk van dit na de heropstart in de meest gepaste vorm te hernemen.
  • Alle cursussen en opleidingen die nog vóór de paasvakantie zouden starten, worden uitgesteld tot na de paasvakantie. Deze cursussen worden voorlopig niet geannuleerd. Wel wordt de planning ervan aangepast.
  • Volg je een vSchool-cursus? Dan blijven alle afstandslessen en afgesproken ondersteuningsmomenten uiteraard gewoon doorgaan.
  • De overheid bepaalde dat je deze crisis niet kan inroepen om (een deel van) het inschrijvingsgeld terug te vorderen. Voor de kook-, bak-, bloemschik- en kruidenbereidingslessen werken we wel een compensatieregeling voor de ingrediënten uit. Meer info volgt.

Wat betekent de schorsing van de lessen voor je cursus of opleiding?

  • Volg je les in de opleiding Webdesigner – Front-end Developer, Grafisch Vormgever, Webmaster en Social Media Manager of Computer- en Netwerktechnicus? Dan gaan alle lessen tot de heropstart volgens de formule van het afstandsonderwijs door. Voor de opleiding Medisch-Administratief Bediende werden bijkomende afstandsmomenten ingepland. Alle afstandslessen worden van thuis uit gegeven en kan je vlot vanop je pc, laptop of zelfs smartphone volgen. Tot de paasvakantie kan je hiervoor niet op school terecht.
  • Alle stages werden stopgezet. Stages die nog moeten starten, starten mogelijk later op dan voorzien of verlopen via een gewijzigde formule – korter en intensiever, uitsluitend in omgevingen waarin social distancing kan worden gegarandeerd, …

Wat betekent de schorsing van de lessen voor het betaald educatief verlof en het Vlaams opleidingsverlof?

Wanneer er voor jouw cursus inhaallessen gepland worden, verandert er in se niets. Het Vlaams opleidingsverlof is sowieso niet gelinkt aan aanwezigheden. Geniet je nog van betaald educatief verlof, ben je vanzelfsprekend tijdens deze herplande lessen aanwezig (of verantwoord afwezig), om zo het recht niet kwijt te spelen.
 
Wanneer er voor jouw cursus afstandslessen ter vervanging van de contactlessen gepland worden, komen deze lessen tijdelijk en per uitzondering in aanmerking voor het betaald educatief verlof. Ben je tijdens deze lessen aanwezig, dan registreren we dat als dusdanig. Voor het Vlaams opleidingsverlof komt afstandsonderwijs steeds in aanmerking.

Kan ik dan echt niet meer op school terecht?

Nee, nog tot en met zondag 19 april blijft de school gesloten. Onze onthaalmedewerkers blijven je vragen echter behandelen via onthaal[at]cvodeverdieping[dot]be. Zij zorgen voor een vlotte dispatch en afhandeling.

Laatste nieuws


Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!

By nele

Coronavirus – maatregelen en updates

13 mrt 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen in alle scholen te schorsen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. Volg hier de updates voor onze school. Lees meer

By nele

Pilootproject voor Limburg vergroot arbeidskansen van deelnemers (persbericht)

05 mrt 2020

CVO De Verdieping reikt eerste competentiebewijzen voor Groen- en Tuinaanleg uit Lees meer

By nele

Schrijf je in voor Boost je Loopbaan!

18 dec 2019

Op zaterdag 11 januari 2020 krijg je antwoorden op al je inhoudelijke, administratieve en praktische vragen over een diplomagericht traject op jouw maat of een arbeidsmarktgerichte dagopleiding met bedrijfsstage. Lees meer