#Wat leer je in deze cursus?
Dit is een cursus voor mensen met de nodige basisvaardigheden in de keuken. Op het menu staan varianten uit de klassieke keuken, maar dan op een gezonde manier. De gerechten die je leert maken zouden niet misstaan op de kaart van een modern restaurant. Je leert je gasten culinair verwennen met creatieve topgerechten, onder begeleiding van een chef die zichzelf ook graag culinair uitdaagt.
Je leerkracht toont je hoe elk ingrediënt een scala aan mogelijkheden heeft. Je ontdekt nieuwe ingrediënten en verrassende mogelijkheden met alledaagse ingrediënten. Je leert diverse delen van het rund, varken of gevogelte op verschillende manieren bereiden, versnijden en schikken. Je tovert geen zware maaltijden op tafel, maar verfijnde gerechten met veel groenten en bijpassende sauzen. Zo heb je altijd inspiratie wanneer er bezoek komt.
#Onderwerpen en inhoud
- Rundsbereidingen
- Varkensbereidingen
- Bereidingen met verschillende soorten gevogelte
#Is het iets voor jou?
- Je bent op zoek naar gezondere versies van topgerechten.
- Je wil uitgebalanceerde gerechten bereiden en basisrecepten verfijnen en vernieuwen door te spelen met culinaire technieken.
- Je wil je blik op de gezonde keuken verruimen. Gezond hoeft niet saai te zijn, maar je weet nog niet hoe je dat precies aanpakt in je weekmenu.
- Je zoekt inspiratie en nieuwe manieren om gezonde en gevarieerde vleesgerechten op tafel te toveren.
- Je wordt graag uitgedaagd om culinair aan de slag te gaan.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt al de nodige basisvaardigheden en vergroot in deze cursus je kennis van technieken en bereidingen.
- Je hebt het certificaat Keukenmedewerker behaald.
Extra informatie