#Wat leer je in deze cursus?
Barbecueën smaakt altijd naar meer, maakt niet uit welk seizoen het is. Je krijgt les van een BBQ-professional die elke dag bezig is met zijn vak! Je past tijdens de lessen verschillende grill- en baktechnieken toe op verschillende soorten barbecues. Tijdens deze cursus inspireert de chef je met een nieuwe kijk op barbecueën. Gaandeweg ontdek je barbecuetechnieken zoals low ‘n slow, indirect grillen, roken, …
Tijdens het bereiden van de bijgerechten krijg je ook enkele belangrijke basisvaardigheden in de keuken mee. Zo leer je ingrediënten perfect versnijden, bereiden en afwerken.
#Onderwerpen en inhoud
- Sgroppino
- Piadina met mozzarella, prosciutto en vijgen
- Ossobuco met pasta pesto
- Arrosticini
- Frisse sangria met witte wijn en citroen
- Mini calzone gebakken op steen
- Gevulde pijlinktvis in tomatensaus
- Tapenade van zwarte olijf met ciabatta
- Citroen cheesecake
- Varkensrug Mojo Criollo (Cubaanse sandwich)
- Lomo al trapo
- Cavemanstyle kalfsentrecote fajitas
- Chicken kebabs met harissa, yufka en raita
- Picanha met knoflookjus
#Is het iets voor jou?
- Je hebt een barbecue en wil graag nieuwe ideeën opdoen die verder gaan dan de klassieke bereidingen op de BBQ.
- Je wil wel eens het onderscheid ontdekken tussen grillen en bakken op houtskool, gas of met een OFYR en kamado barbecue.
- Je wil inspiratie en ervaring opdoen voor een gezellige BBQ bij je thuis.
- Je wil tijdens je eigen barbecue ook tijd kunnen spenderen met je gasten. Een goede organisatie en de juiste menukeuze helpen je daarbij.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus. Enige keukenervaring is wel handig.
- Vertrek je toch graag met een goede basis? Start dan met onze BBQ - Academy. Daar steek je heel wat van op!
- Neem je lijstje met vragen mee naar de les.
Extra informatie