#Wat leer je in deze cursus?
Op de barbecue kan je eindeloos variëren met vlees, vis, groenten, pesto’s, … Je leert de basistechnieken en krijgt zo steeds meer handigheid en zelfzekerheid om te bbq’en voor een groep.
In groepjes van vier leer je hoe je de barbecue aanmaakt en de temperatuur beheerst. Je leert over de kerntemperaturen van vlees, hoe je moet kruiden en wanneer, en hoe je stap voor stap vlees kan versnijden, marineren en grillen. Gaandeweg ontdek je verschillende BBQ-technieken: reverse sear, low ‘n slow, indirect grillen, roken, … Natuurlijk besteden we ook aandacht aan verse salades, koude en warme sauzen. En je krijgt tips voor het reinigen en onderhouden van je materiaal.
#Onderwerpen en inhoud
We starten met eenvoudige barbecueklassiekers zoals hamburgers, spareribs, aardappel in de schil, moinkballs en buikspek. Tijdens de laatste lessen maken we ook grotere stukken vlees klaar. Steeds met de nodige aandacht voor snijtechnieken, hygiëne en organisatie.
- Spare ribs
- Gevulde kipfilet
- Scampibrochette met chorizo
- Hasselback potatoes
- Papillot met rode vruchten en sabayon
- Picanha van de grill
#Is het iets voor jou?
- Je hebt al jaren een barbecue en nu wil je die graag leren gebruiken met meer kennis van basis grilltechnieken, verrassende bbq-recepten en nieuwe vleesbereidingen.
- Je wil wel eens het onderscheid ontdekken tussen grillen en bakken op houtskool, gas of met een kamado barbecue.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus.
- Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!
Extra informatie