#Wat leer je in deze cursus?
Wanneer je begint met vegetarisch en veganistisch koken gaat er een wereld van ingrediënten voor je open. We werken niet zozeer met speciale producten, maar ze zijn wel minder gekend. Samen maken we volwaardige vegetarische en vegan gerechten, maar niet enkel met de gewone vleesvervangers. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van peulvruchten, granen, noten en zaden.
Tijdens deze cursus krijg je heel wat inspiratie voor gevarieerde vegetarische en veganistische maaltijden die niet veel tijd kosten om te bereiden. Met basisingrediënten kan je al iets lekkers op tafel toveren, zonder gebruik te maken van vlees-, vis-, kaas-, ei- en melkproducten.
#Onderwerpen en inhoud
-
Klassiekers in een vegan of vegetarisch jasje, zoals vol-au-vent en spaghetti bolognaise.
- Maar ook stoofpotjes, hummus en broodbeleg komen aan bod.
- En natuurlijk sluiten we af met heerlijke dessertjes, zoals tarte tatin.
#Is het iets voor jou?
- Je wil op een verantwoorde wijze veggie of vegan eten, met voldoende volwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen.
- Je wil bewust minder vlees of vis eten, op een toegankelijke en gezonde manier.
- Tijdens deze cursus ontmoeten nieuwsgierige starters en doorgewinterde veganisten of vegetariërs elkaar.
- Hoe kan je een lekkere vegan maaltijd bereiden? Welke ingrediënten kan je gebruiken en waar kan je ze kopen? Je krijgt een antwoord op heel wat vragen.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus.
- Neem je lijstje met vragen mee naar de les.
Extra informatie