Wat leer je in deze cursus?
Fingerfood was nooit zo chic. Je leert basisrecepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan gaan. Je ontdekt hoe je naar eigen smaak je eigen recepten mixt en matcht.
Onderwerpen en inhoud
- Macarons met verschillende vullingen.
- Koekjes: Red velvet crinkle cookies, American cookies, spritskoeken, pistachekoekjes, magrietjes, …
- Tartelette gevuld met banketbakkersroom, chocolade ganache, lemon curd, … of wat denk je van een tartelette met bevroren cremeux met spiegelglazuur (mirror glaze) erop.
- Petit fours: mokka cremeux met zanddeeg, mini carrot cake met marsepein, funfetti cakejes met citroenicing
- Ontbijt of brunch: koffiekoeken, sandwiches, scones, cinnamon rolls, lookbroodjes, tomatenbroodjes, ...
Is het iets voor jou?
- Je wil nieuwe recepten en technieken met een waw-factor leren toepassen, zoals spiegelglazuur.
- Je bent een hobbybakker die zich wil wagen aan kleine, verfijnde gebakjes.
- Je nodigt graag gasten uit voor koffie of thee, met zelfgemaakt gebak.
Hoe bereid je jezelf voor?
- Voorkennis is nuttig, maar niet vereist.
- Experimenteer al wat met recepten en smaken in je thuiskeuken.