#Wat leer je in deze cursus?
In plaats van de klassieke kant-en-klare bereidingen te kopen in de supermarkt, bepaal je vanaf nu zelf wat je serveert. Je leert veelzijdige zomerse gerechten bereiden waar je in eerste instantie nog niet aan hebt gedacht – met eigen marinades, bbq rubs of slaatjes. Je past tijdens de lessen verschillende grill- en baktechnieken toe op verschillende soorten barbecues.
Tijdens het bereiden van de bijgerechten krijg je ook enkele belangrijke basisvaardigheden in de keuken mee. Zo leer je ingrediënten perfect versnijden, bereiden en afwerken.
#Onderwerpen en inhoud
- Maak je eigen kruidensamenstellingen, rubs en marinades.
- Leer originele grillrecepten kennen voor zomerse voor-, hoofd- en nagerechten.
- Ontdek verschillende BBQ-technieken: reverse sear, low ‘n slow, roken, …
- De lessen zijn toegespitst op vleesgerechten gecombineerd met groenten, salades en andere bijgerechten.
- Tips voor het reinigen en onderhouden van je materiaal.
#Is het iets voor jou?
- Je hebt een barbecue en wil graag nieuwe ideeën opdoen die verder gaan dan de klassieke bereidingen op de BBQ.
- Je wil wel eens het onderscheid ontdekken tussen grillen en bakken op houtskool, gas of met een kamado barbecue.
#Hoe bereid je jezelf voor?
- Je hebt geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus.
- Neem je lijstje met vragen mee naar de les.
Extra informatie